Sefa ISJ, vizita de studiu in Torino

Sefa ISJ, vizita de studiu in Torino
Inspectorul general al Inspectoratului Scolar Judetean, Mihaela Hunca, impreuna cu Mihaela Achihaitei, inspector pentru invatamantul profesional si etnic, participa la Torino, Italia, in calitate de membri ai Comitetului Local de Dezvoltare a Parteneriatului Social la o vizita de studiu, organizata in cadrul unui proiect european.

Centrul Naţional Pentru Dezvoltarea Învăţământului Profesional şi Tehnic (C.N.D.I.P.T.) implementează proiectul strategic "Corelarea ofertei educaţionale a învăţământului profesional şi tehnic cu cerinţele pieţei muncii", proiect cofinanţat prin Fondul Social European prin POS DRU 2007-2013,  Axa prioritară nr. 1 "Educaţia şi formarea profesională în sprijinul creşterii economice şi dezvoltării societăţii bazate pe cunoaştere", Domeniul major de intervenţie 1.1 "Acces la educaţie şi formare profesională iniţială de calitate".

OBIECTIVUL GENERAL

Creşterea relevanţei ofertei de formare profesională iniţială prin învăţământul profesional şi tehnic preuniversitar (IPT) în raport cu nevoile pieţei muncii şi cerinţele de dezvoltare economică şi socială, din perspectiva societăţii bazate pe cunoaştere, prin îmbunătăţirea documentelor de planificare strategică în IPT (Învăţământul Profesional şi Tehnic) la nivel judeţean şi local.

În scopul creşterii relevanţei ofertei de formare profesională iniţială, în cadrul proiectului au fost organizate schimburi de experienţă transnaţionale, prin care se urmăreşte îmbunătăţirea mecanismelor de planificare strategică a ofertei de formare profesională pe baza experienţelor din alte state europene.

Astfel, în perioada 30.09-06.10.2012, membrii CLDPS (Comitetul Local de Dezvoltare a Parteneriatului Social) din judeţele Botoşani şi Braşov participă la o vizită de studiu desfăşurată în Italia, Torino, împreună cu reprezentanţi ai partenerului transnaţional din Portugalia şi coordonatorii regionali – reprezentanţi ai M.E.C.T.S. - C.N.D.I.P.T . 

Elementele novatoare, exemplele de bune practici, care pot fi transferate în România, precum şi recomandările din cadrul conferinţelor proiectului vor fi cuprinse în Planul Local De Dezvoltare a Învăţământului Profesional şi Tehnic (PLAI), în cadrul procesului de reactualizare ce se va finaliza înainte de elaborarea proiectului planului de şcolarizare 2013-2014.
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Am pierdut, dar aproape ne-am salvat. FC Botoșani merge la baraj pentru prima oară în istorie

Duminică, 12 Mai 2024
736

FC Botoșani a început ziua de duminică, în care s-au jucat cinci meciuri simultan, pe loc direct salvabil. Otelul ne-a "împachetat" repede însă. Gaitan, în m...

Zeci de elevi în competiția „Cu viața mea apăr viața”. Vezi rezultatele concursului! (Foto)

Duminică, 12 Mai 2024
133

Probele s-au desfășurat pe terenul de sport al Liceului cu Program Sportiv Botoșani și au reunit la start 13 echipaje de la școli și licee din Botoșani, Dorohoi, Dumbrăvița, Leorda și Flăm&...

Criză de tractoriști în România. Patronii susțin că ar da salarii de peste 2.000 de euro, dar nu mai au cui. „Pleacă în străinătate!”

Duminică, 12 Mai 2024
189

Tot mai puţini tineri sunt atraşi în România de muncile câmpului și asta deşi un tractorist poate ajunge la un salariu de peste 2.000 de euro pe lună. Iar noile utilaje nu mai a...