Şefa ISJ, despre demisiile de la Flămânzi: "Sunt din motive personale. Directorii nu au fost aleşi pe criterii politice"

Inspectorul general al Inspectoratului Şcolar Judeţean, Mihaela Huncă, neagă că ar fi făcut presiuni asupra directorilor de la şcolile din Flămânzi, ca aceştia să îşi dea demisia din funcţii.

Huncă nu a dorit să facă prea multe comentarii vizavi de acuzaţiile lansate la adresa sa de către primarul oraşului Flămânzi, care afirmă că tot ceea ce se întâmplă în învăţământ, în comunitatea pe care o conduce, se datorează inspectorului general.

“Vreau să îi mulţumesc domnului primar pentru sprijinul constant pe care l-a acordat şcolilor din comunitatea pe care o conduce. Ne dorim ca acest sprijin să fie necondiţionat şi în continuare. Nu vreau să comentez punctul de vedere adoptat de domnul primar pentru simplul motiv că el este rezultatul unor emoţii şi nu produsul  unei analize lucide şi detaşate. Eu am convingerea că domnul primar nu va ţine cont de viziuni politice, nici de alte interese de moment şi va fi alături de şcoală şi în continuare. În cererile pe care le-am primit, demisiile sunt din motive personale, sunt unilaterale, noi trebuie să ţinem cont de acestea. Nu am făcut presiuni", a declarat Mihaela Huncă.

Aceasta nu consideră sistemul de învăţământ din Botoşani politizat, afirmând: “Dacă analizaţi corpul directorilor la nivel judeţean acesta nu a fost ales pe criterii politice".

În cursul zilei de astăzi ar urma să aibă loc, la Flămânzi, o întâlnire între primar şi şefa ISJ.

Citeşte şi: EXCLUSIV! Demisii de la conducerea mai multor şcoli!

 

Spune-ne opinia ta