Șefa învățământului botoșănean: "Sper să fie cât mai puțini necalificați în noul an școlar"

Șefa învățământului botoșănean: "Sper să fie cât mai puțini necalificați în noul an școlar"
Posturile rămase libere în școlile din județul Botoșani, după concursul pentru suplinitori, vor fi repartizate în ședințe publice în zilele de 8 și 9 septembrie.

Chiar dacă sindicaliștii din educație s-au arătat sceptici că vor fi cadre didactice pentru toate disciplinele, la început de an școlar, inspectorul general al Inspectoratului Școlar Județean susține că posturile vor fi ocupate.

În ședința din data de 8 septembrie se vor rezolva detașările la cerere prin concurs specific,  de asemenea vor putea participa candidații care au susținut concursul național de titularizare, sesiunile 2013-2016, cei care au avut media minim 5.00, vor veni candidații care au participat la concursul național de titularizare din seriile 2010-2012 care au avut nota minim 6.00 și nu în cele din urmă va avea loc detașarea la cerere prin concurs specific pentru cadrele didactice titulare din sesiunea 2016. 

"După această ședință publică ultima va fi pe 9 septembrie. Absolut toate cadrele didactice care în etapele anterioare nu și-au rezolvat situația vor veni la această ședință pentru a-și completa catedra, postul, pentru a se rezolva anumite situații. La această ședință se vor prezenta și candidații de la concursul de suplinire, dar în ultima parte a ședinței. Vor avea prioritate profesorii calificați care au participat la concursul național de titularizare, după care vom avea pe cei care sunt specializați suplinitori în profilul postului, și apoi cei în regim la plata cu ora, și pensionarii, iar pe posturile care rămân vom avea profesori necalificați. Sper ca aceștia să fie mai puțini ca în anii precedenți pentru că pe acest segment de la an la an numărul lor scade", a declarat Mihaela Huncă, inspectorul general al IȘJ.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Proiect USR înaintat Senatului: Absolvenții de liceu care au promovat bacalaureatul ar putea să-și mărească nota la cel puțin una din probe!

astăzi, 20:24
22

Absolvenții de liceu care au promovat examenul național de Bacalaureat ar putea să-și mărească nota la cel puțin una din probe, potrivit unui proiect depus la Senatul României de către U...

Polițiștii rutieri au verificat respectarea traseelor de deplasare stabilite pentru autovehiculele ”Școală”!

astăzi, 19:40
41

Polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au organizat luni, 22 aprilie 2024, o acțiune pentru prevenirea și combaterea abaterilor la regimul rutier de către instructorii autorizați din cadrul ș...

Spectacolul „Legenda Cetății Neamțului” se joacă trei zile la Teatrul „Vasilache” din Botoșani

astăzi, 19:08
33

„Legenda Cetăţii Neamţului” este o adaptare scenică parodică, după „Cetatea Neamţului” de George Coşbuc şi transpusă în scenă de Marius Rogojinschi. Regia arti...