Șefa Compartimentului de Neuropsihiatrie Pediatrică: "Avem un personal minim. Facem eforturi uriașe și ne asumăm toate riscurile"

La fel ca multe secții din cadrul Spitalului Județean Mavromati, și Compartimentul de Neuropsihiatrie Pediatrică se confruntă cu un deficit mare de personal.

Medicul Laura Jijie, șefa acestui compartiment, susține că personalul existent trebuie să facă eforturi foarte mari pentru ca activitatea să se desfășoare în cele mai bune condiții, iar pacienții să fie tratați corespunzător.

“Singurul medic sunt eu, avem un psiholog, o educatoare, opt asistente, asistenta șefă și șapte infirmiere. Un personal minim, nevoile noastre sunt cu mult mai mari pentru că uneori în ture sunt două persoane, o asistentă și o infirmieră. Sunt internați la noi adolescenți cu tentative suicidale, consumatori de alcool, consumatori de etnobotanice, violatori sau cei care sunt internați pentru expertiză medico-legală și dacă intervine o urgență cum gestionăm acest lucru? Facem eforturi uriașe și ne asumăm toate riscurile", a precizat medicul Laura Jijie, sefa Compartimentului de Neuropsihiatrie Pediatrică.

Aceasta a făcut în repetate rânduri demersuri pentru suplimentarea cu personal, dar organigrama a rămas la fel.

“Am făcut mai multe demersuri să obținem personal suplimentar. Răspunsul a fost că avem personal numai că lucrurile în psihiatrie stau cu totul altfel. Unui copil internat la noi nu îi putem spune să stea liniștit în pat, îi dăm medicație  și în opt zile este sănătos", a mai spus Laura Jijie.

În acest an, peste 600 de copii au fost internați la Compartimentul de Neuropsihiatrie Pediatrică, care are o capacitate de 20 de paturi.
 
 
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

FC Botoșani - Gloria Buzău, astăzi de la ora 18:00

astăzi, 16:07

Cea de-a zecea etapă din actualul sezon al SuperLigii debutează astăzi cu partida dintre FC Botoșani și Gloria Buzău. Vezi oferta Superbet pentru meciul cu Gloria Buzău! Singurul succes...

Pompierii botoșăneni alături de oamenii afectați de inundațiile din județul Galați, mărturisirea unui cetățean. „N-am salvat nimic, pe toate le-a prins” (foto, video)

astăzi, 15:31

Pompierii botoșăneni și-au început, vineri dimineață, misiunea în sprijinul oamenilor din județul Galați, afectați de inundații. Aceștia intervin, încă de la primele ore, ...