Sedinta pentru suspendarea presedintelui - Basescu a plecat la Cotroceni: Domnule Antonescu, va las o foaie pe care sa va scrieti demisia dupa ce voi castiga referendumul!

Sedinta pentru suspendarea presedintelui - Basescu a plecat la Cotroceni: Domnule Antonescu, va las o foaie pe care sa va scrieti demisia dupa ce voi castiga referendumul!
Presedintele Traian Basescu a ajuns la ora 16:54 la Palatul Parlamentului pentru a fi prezent la sedinta in care se va dezbate si vota suspendarea lui. Traian Basescu a fost intampinat de Vasile Blaga si Crin Antonescu.

Presedintele a data mana numai cu Vasile Blaga si a parut foarte bine dispus. "Sunt gata. Cand vreti, sa-i dam drumul", a spus Basescu pe holul Parlamentului.

Sedinta a inceput cu 318 parlamentari in sala, dupa cum a anuntat Crin Antonesu, presedintele Senatului, care a anuntat ca PDL are alocate in dezbateri 24 de minute, PSD-22, PNL-13, UDMR-5, UNPR-5, minoritati -3 minute. Traian Basescu nu are limita de timp pentru interventia sa.

Ora 17.25: Vorbeste liberalul Eugen Nicolaescu.

Ora 17.35: Incepe discursul presedintelui Traian Basescu.

"Am luat nota de acizul Curtii Constitutionale si m-am bucurat constatand ca in acest aviz CC nu constata nicio abatere a presedintelui care sa justifice suspendarea, asa cum e prezentata in art. 95 din Constitutia Romaniei. (...) Ceea ce faceti de doua saptamani nu reprezinta nimic altceva decat o puternica zdruncinare a statului de drept spre a-l pune la dispozitia USL. Este o greseala, care va avea consecinte pe termen lung. Va asigur ca ori nu aveti o evaluare corecta asupra a ceea ce faceti, ori o aveti si nu va pasa pentru ca e mai important sa puneti mana pe toate parghiile puterii, pentru a va apara penalii. Este randul domnului Voiculescu", a spus Traian Basescu.

Ora 17:55 Neintelegeri pe procedura: pedelistii cere prezentarea avizului CCR. "Ce vor, ma?", a replicat Antonescu, la microfon. S-a supus la vot citirea in plen - integral - a avizului CCR, propunerea a fost respinsa.

Ora 18:07: Vorbeste Vasile Blaga, din partea grupului parlamentar PDL: "Nu ati vrut sa se citeasca pentru ca nu ati dorit ca romanii sa auda avizul dat de CCR. Romania trece poate prin cele mai dificile momente ale democratiei, pentru ca un grup de politicieni incearca sa confiste institutiile statului. (...) Intreaga lume primeste cu ingrijorare cum Romania sta sa se prabuseasca. Ceea ce se intampla in Romania este o lupta condusa de cuplul Ponta-Antonescu impotriva statului de drept si a democratiei".

Ora 18.16: Ia cuvantul Crin Antonescu, din partea PNL. "Domnule presedinte al Romaniei, este macar un lucru care ne uneste: dorul de Emil Boc! Dumneavoastra duceti dorul prim-ministrului Emil Boc, eu duc dorul discursurilor parlamentare ale lui Emil Boc, cand credeam ca nu se poate mai rau".

Ora 18.18: Basescu a plecat in sala in momentul in care a inceput sa vorbeasca Crin Antonescu. "Am de dat un telefon", a motivat Basescu. 

Ora 18.36: Crin Antonescu si-a incheiat discursul cu replica: "Domnule presedinte Basescu, daca nu veti fi demis la referendum, eu, Crin Antonescu, ma retrag defintiv din viata politica".

Ora 19.00: Traian Basescu a revenit in sala.

Ora 19.45: Mai multi parlamentari au sustinut discursuri, de la toate grupurile parlamentare. In urma cu cateva minute a vorbit botosaneanca Raluca Turcan. 

"Atmosfera este complet dezagregata, fata de inceputul acestei sedinte. Acum atmosfera s-a branzit, nimeni nu mai asculta pe nimeni, nici nu stiu de ce se mai discuta. Ar trebui sa se treaca la vot. Nici domnul Basescu nu mai pare interesat", a spus Cristian Tudor Popescu. 

Ora 19.48: Basescu a revenit la tribuna Parlamentului. "Ati vorbit de dictatura. Ati vazut vreun dictator care sa dea Opozitiei functia de prim-ministru? Ati vazut vreun dictator care sa dea Opozitiei cel mai puternic serviciu de informatii interne? Daca nu ati vazut, mai cautati dictatori!". 

"Am numit doi prim-ministri. Calin Popescu Tariceanu, Victor Ponta. Paradoxal, imediat ce au ajuns la Palatul Victoria, amandoi si-au propus ca obiectiv suspendarea presedintelui".

 "In finalul unui discurs: Sa aveti grija de tara si de oamenii ei!", a spus Traian Basescu. 

Ora 20.00: Basescu a plecat de la Parlament. "O mica observatie care depinde de votul dvs. Eu sunt la Cotroceni, astept decizia CCR care sa stabileasca presedintele interimar. Daca nu, tot sa ma cautati, domnule Antonescu. Va las o foaie pe care sa va scrieti demisia dupa ce eu voi castiga referendumul", a spus Traian Basesu inainte de a parasi plenul.

In replica, Crin Antonesu a spus: "Exista si oameni care au cuvant, nu trebuie sa scrie!"

Numerosi parlamentari PDL au parasit sala. 

Ora 20.05: A inceput votul in Parlament

Ora 20.45: Votul s-a incheiat. Surse USL spun ca sunt peste 240 de voturi in favoarea suspendarii presedintelui Traian Basescu. 

 

 

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Joaca unui copil de 6 ani: Tone de furaje făcute scrum în curtea bunicilor! (Foto)

astăzi, 07:19

S-a întâmplat seara trecută, în localitatea Cristești. Îngrijorați că incendiul ar putea să se extindă, oamenii au sunat după ajutor. La fața locului au ajuns,...

Grenadă defensivă descoperită de un bărbat într-o pădure din județ! (Foto)

Luni, 6 Mai 2024
206

O grenadă de mână defensivă a fost găsită în această după - amiază de un bărbat într-o pădure din localitatea Lozna. Acesta era la plimbare cu familia când a observat...

Risc de inundații pe râul Jijia și afluenții acestuia, Cod Galben până astăzi la ora 24.00, anunță hidrologii!

Luni, 6 Mai 2024
457

În acest context, ISU Botoșani a luat măsurile necesare pentru prevenirea și gestionarea operativă a potențialelor situații de urgență.Evoluţia fenomenelor hidrologice prognozate es...