Sedinta la Prefectura cu asociatiile de vanatori, pentru rezolvarea problemelor create de porcii mistreti - FOTO

Reprezentantii Inspectoratului Teritorial Regim Silvic şi de Vânătoare Suceava (ITRSV), cei ai asociatiilor de vanatori din judetul Botosani, in frunte cu prefectul de Botosani, Costica Macaleti, s-au intalnit, joi dimineata, intr-o sedinta in care s-a discutat despre problemele create de porcii mistreti in judetul Botodani, care distrug din ce in ce mai multe culturi.

Prefectul le-a cerut celor prezenti sa-si ia masurile necesare pentru ca aceasta problema sa nu mai existe.

"Trebuie sa avem grija si de cei care au terenuri, mai ales la porumb distrugerile sunt mari. Incepand de la Santa Mare, Romanesti, pana la Mihaileni si in celelalte zone al judetului, dar cu precadere in zona de granita. Eu vreau sa va transmit sa va luati masurile necesare. Pana ajung oamenii sa se judece, pana primesc despagubiri, oamenii mor de foame, ca nu au porumb sa duca la moara", a precizat Costica Macaleti.



In mod normal, cetatenii judetului care au suferit pierderi in agricultura din cauza mistretilor ar trebui sa fie despagubiti din fondul de despagubiri, care exista doar "teoretic", spun reprezentantii ITRSV Suceava.

Acestia au precizat ca in judetul Botosani numarul de porci mistreti a crescut in ultimul an de la 1225 de exemplare la 1370 de exemplare.

"O problema foarte mare este ca, din surse neoficiale, nu ar fi constituit un astfel de fond. Si atunci ministerul cauta fel de fel de portite ca sa nu dea banii. Am trimis dosarele de daune foarte bine intocmite si am primit din partea ministerului ca nu se dau banii pentru paznicii care sunt angajati şi nu au in contractele de munca locul unde fac paza. Legea nu te ajuta deloc. In tara nu a luat nimeni bani pentru asa ceva", a spus unul dintre reprezentantii ITRSV Suceava.

Prefectul Costica Macaleti a precizat ca ia in calcul cateva propuneri de modificari legislative pe care sa le transmita parlamentarilor din Botosani, pentru a se rezolva problema.





 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Puncte de informare preventivă, organizate de ISU în Botoșani și Dorohoi! (foto)

astăzi, 14:07

La fel de important este să cunoaștem ce avem de făcut înainte și după producerea unor astfel de evenimente, periodic fiind organizate acțiuni de informare și educare preventivă. &Ici...

Vești proaste pentru o categorie de șoferi fumători: Ce nu au voie să facă la volan!

astăzi, 13:16

Conform legii, fumatul este interzis în mașinile de serviciu și în vehiculele destinate transportului public. Dacă șoferul este prins fumând în timp ce conduce o mașină d...

A plătit 1000 de euro pentru un loc de muncă, dar a primit un document fals!

astăzi, 11:45

În cursul zilei de vineri, 11 octombrie a.c., în jurul orelor 18.00, în Punctul de Trecere a Frontierei Stânca-I.T.P.F. Iaşi, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor ...