Prefectul le-a cerut celor prezenti sa-si ia masurile necesare pentru ca aceasta problema sa nu mai existe.
"Trebuie sa avem grija si de cei care au terenuri, mai ales la porumb distrugerile sunt mari. Incepand de la Santa Mare, Romanesti, pana la Mihaileni si in celelalte zone al judetului, dar cu precadere in zona de granita. Eu vreau sa va transmit sa va luati masurile necesare. Pana ajung oamenii sa se judece, pana primesc despagubiri, oamenii mor de foame, ca nu au porumb sa duca la moara", a precizat Costica Macaleti.
In mod normal, cetatenii judetului care au suferit pierderi in agricultura din cauza mistretilor ar trebui sa fie despagubiti din fondul de despagubiri, care exista doar "teoretic", spun reprezentantii ITRSV Suceava.
Acestia au precizat ca in judetul Botosani numarul de porci mistreti a crescut in ultimul an de la 1225 de exemplare la 1370 de exemplare.
"O problema foarte mare este ca, din surse neoficiale, nu ar fi constituit un astfel de fond. Si atunci ministerul cauta fel de fel de portite ca sa nu dea banii. Am trimis dosarele de daune foarte bine intocmite si am primit din partea ministerului ca nu se dau banii pentru paznicii care sunt angajati şi nu au in contractele de munca locul unde fac paza. Legea nu te ajuta deloc. In tara nu a luat nimeni bani pentru asa ceva", a spus unul dintre reprezentantii ITRSV Suceava.
Prefectul Costica Macaleti a precizat ca ia in calcul cateva propuneri de modificari legislative pe care sa le transmita parlamentarilor din Botosani, pentru a se rezolva problema.