Fuziunea EcoSal și Parc Industrial s-a votat! Vezi cine va conduce noua societate!

Fuziunea EcoSal și Parc Industrial s-a votat! Vezi cine va conduce noua societate!
Consilierii județeni, întruniți joi în ședință ordinară, au decis fuziunea societăților EcoSal și Parc Industrial, care au funcționat până acum în subordinea Consiliului Județean.

Această fuziune nu s-a făcut însă fără critici din partea unor consilieri județeni.

Consilierul PP-DD Dorin Ciuștea a fost cel mai vehement în critici, spunând că el nu vede în acest moment eficiența funcționării unei astfel de societăți, în condițiile în care în lunile de funcționare a societăților EcoSal și Parc Industrial acestea nu au făcut altceva decât să acumuleze datorii.

"Încă de la înființarea celor două societăți comerciale am remarcat faptul că după părerea mea acțiunea nu era foarte bine planificată și foarte judicios elaborată, nu erau prezentate niște strategii privind funcționarea celor două societăți comerciale, ele nu aveau un fundament economic care să asigure faptul că aceste societăți vor fi viabile. La începutul anului 2014, am aprobat bugetele pe anul 2014 la EcoSal și Parc Industrial și atunci la propunerile care s-au făcut nu eram de acord cu majorarea  numărului membrilor Consiliului de Administrație, a conducerii celor două societăți și de asemenea îmi exprimam nedumerirea cu privire la veridicitatea cifrelor de afaceri care erau propuse acolo a fi realizate în cursul acestui an", a declarat Dorin Ciuștea.

Acesta a atras atenția că noua societatea rezultată după fuziune, EcoSal, va continua să acumuleze datorii, criticând de asemenea și pe cei propuși pentru a o conduce.

"Studiind materialele prezentate, bilanțul la șase luni, constatăm că vrem să unim doi morți ca să rezulte un mort ceva mai viu. Este necesar să primim niște explicații vizavi de modul în care a decurs activitatea celor două societăți, pentru că îmi este greu să îmi explic, la societatea Parc Industrial realizează venituri de vreo 700 de milioane de lei vechi și cheltuiesc 1,6 miliarde de lei, cu o pierdere la șase luni de 900 de milioane. Este o performanță greu de egalat de către un alt management. Noua societate va porni cu o pierdere. Am văzut propunerea ca managementul acestei societăți să fie încredințat domnului Țugui și reprezentantul special care să semneze cu stânga pentru EcoSal și cu dreapta pentru Parc Industrial, domnul Judele, care nu ne-a informat nbiciodaă despre modul cum funcționează aceste două scoietăți. Activitatea celor două societăți este total ineficientă și părerea mea este că ar trebui închise și redeschise la momentul la care vor exista condiții să funcționeze pe criteriul eficienței. Nimeni nu ne permite să facem experimente din banii publici", a opinat Ciuștea.

Punctul său de vedere a fost susținut și de consilierul PSD Gheorghe Vâzdoagă.

"Sunt întru totul de acord cu poziția exprimată de domnul Ciuștea și din punctul meu de vedere fuziunea în sine este un act care va duce la o diminuare a cheltuieilor. Din documentele prezentate însă nu am putut să trag nicio concluzie privind viitorul noii societăți și dacă nu cumva aceasta va continua să mănânce banul public. Din aceste considerente noi vom vota împotriva acestei fuziuni, nu pentru actul fuziunii în sine ci pentru perspectiva pe care, sincer să fiu, mi se pare cam sumbră a noii societăți", a spus Vâzdoagă.

De partea celalată, Cătălin Flutur a spus că prin fuziunea celor două societăți nu se face altceva decât să se reducă cheltuielile, iar EcoSal are o șansă mai mare la licitația pe deșeuri.

"Am ascultat colegii, mai ales pe domnul Vâzdoagă care văd că are alergie la fuziune. Treuie să vedem în ce moment ne aflăm acum pentru că a spune că nu suntem de acord cu fuziunea și noi nu o să votăm ar trebui să veniți să ne dați o soluție care credeți că este cea mai bună. Altfel, dacă nu votăm, rămân două societăți. Și nu faceam astăzi decât un pas înainte, reducem niște cheltuieli, este o chestie de logică. Că avem nevoie de o societate cu care să intrăm într-o bătălie foarte importantă pe ceea ce înseamnă licitația pe deșeuri cred că suntem cu toții de acord. Am ajuns în situația în care societatea noastră nu mai poate să ia gestiunea în mod direct  prin delegare de la noi ci trebuie să participe la o licitație iar pașii făcuți până acum de EcoSal sunt foarte importanți pentru că nu poți merge la o licitație fără licență. Noua societate se va ocupa și de parcul industrial și este cu atât mai bine, lărgim obiectul de activitate. Haideți să îi ajutăm să câștie licitația, să nu ne trezim cu nu știu cine pe la Botoșani", a spus Flutur.

Într-un final, proiectul de hotărâre a fost aprobat cu 11 voturi pentru, noua societatea numindu-se EcoSal. Aceasta va fi condusă de Costel Țugui.
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Povestea lui Felix, un motan jucăuș și iubitor, și a pompierilor eroi care l-au salvat!

Sâmbătă, 18 Mai 2024
134

Când nu mai sperau să îl găsească în viață, pașii i-au condus spre fântâna vecinilor. Un mieunat stins era de fapt un strigăt de ajutor... Și cum fântâ...

Matematica are viitor! Elevi excepționali premiați la Concursul „Dimitrie Pompeiu” de la Botoșani (Foto, Video)

Sâmbătă, 18 Mai 2024
502

Competiția, care se adresează elevilor din clasele III-XI, s-a desfășurat sâmbătă, la Școala Gimnazială Nr. 17 din Botoșani.Președintele concursului este, la fel ca în anii t...

Sunați la 112 dacă ați văzut-o pe Petronela-Anca Drăguț, are 17 ani și a dispărut de acasă!

Sâmbătă, 18 Mai 2024
198

Polițiștii botoșăneni efectuează verificări pentru localizarea unei tinere, de 17 de ani, din satul Călugăreni Noi, comuna Ungureni, care a părăsit domiciliul la data de 18 mai a.c.,  i...