Ședința de lucru a șefilor structurilor de frontieră din România și Ucraina desfășurată la Botoșani (fotogalerie)

Ședința de lucru a șefilor structurilor de frontieră din România și Ucraina desfășurată la Botoșani (fotogalerie)

În perioada 25 – 26.05.2023, la Botoşani, s-a desfăşurat întâlnirea bianuală de lucru a şefilor structurilor teritoriale ale Poliţiei de Frontieră Române de la graniţa cu Ucraina cu omologii din cadrul Serviciului Frontierei de Stat al Ucrainei, în baza Tratatului între România şi Ucraina privind regimul frontierei de stat româno - ucrainene, colaborare şi asistenţă mutuală în problemele de frontieră.

Delegaţia Serviciului Frontierei de Stat a Ucrainei a fost condusă de general – maior Victor BABIUK  – Şeful Direcţiei Regionale de Vest din cadrul Serviciului Frontierei de Stat a Ucrainei, locţiitor al Împuternicitului de Frontieră Principal al Ucrainei, iar cea a Poliţiei de Frontieră Române de către comisar şef de poliţie Victor MARINIUC – Şef al Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Iaşi  şi chestor de poliţie Florin COMAN – Şef al Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Sighetu Marmaţiei, locţiitori ai Împuternicitului de Frontieră Principal al României.

Cele două delegații au analizat situaţia operativă de la frontiera româno-ucraineană în contextul actual, au evaluat modalitatea de supraveghere a acesteia şi au făcut schimb de informări cu privire la combaterea activităţilor infracţionale.

De asemenea, s-a stabilit că schimbul de informaţii între autorităţile de frontieră dintre cele două state au contribuit în mod pozitiv la adaptarea dispozitivelor de supraveghere a frontierei în vederea coordonării demersurilor la frontiera de stat pentru combaterea contrabandei cu ţigări şi migraţiei ilegale.

Şefii celor două delegaţii au analizat stadiul funcţionării punctelor de trecere comune situate la frontiera de stat româno-ucraineană, în vederea asigurării unui trafic fluent al persoanelor, mijloacelor de transport şi mărfurilor, inclusiv prin desfăşurarea de întâlniri pentru stabilirea unor măsuri comune în vederea scăderii timpilor de aşteptare.

Oficialii din cele două state au concluzionat că activitatea de cooperare a fost orientată înspre descoperirea şi combaterea activităţilor ilegale la frontieră, consolidarea încrederii şi securizarea frontierei comune. S-a menţionat faptul că, toate problemele apărute la frontiera comună au fost rezolvate cu celeritate, în spiritul legii şi înţelegerii reciproce.

De asemenea, cele două delegaţii au stabilit o serie de măsuri privind principalele direcţii de cooperare şi conlucrare pentru perioada următoare, astfel:

•​Să continue şi să perfecţioneze conlucrarea în sfera supravegherii frontierei de stat comune, între structurile de supraveghere a frontierei din România şi Ucraina;

•​Să continue cooperarea pe linia desfăşurării de măsuri comune privind asigurarea supravegherii frontierei de stat româno-ucrainene pentru care Împuterniciţii de Frontieră ai părţilor să convină, planifice şi desfăşoare operaţiuni comune de combatere a contrabandei cu ţigări şi a migraţiei ilegale;

•​Să continue practica pozitivă a schimbului de date şi analize statistice, conform indicatorilor conveniţi;

Întâlnirea de lucru s-a desfăşurat într-o atmosferă de colaborare şi înţelegere reciprocă, în spiritul întăririi încrederii reciproce la frontieră, delegaţia ucraineană aducând mulţumiri Părţii române pentru modul în care s-au desfăşurat lucrările şedinţei de lucru.






(Comunicat de presă)

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Cum vrea un fost consilier al lui Costică Macaleți să schimbe pe furiș procedura de verificare a colaboratorilor Securității!

astăzi, 13:54
3

În timp ce Parlamentul numește șase noi membri în Consiliului Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii (CNSAS), în instituție mocnește un scandal legat de procedura de ...

Fără taxă de internare la „Mavromati”? Ce spune noul manager al spitalului! (video)

astăzi, 13:32
109

La aproape o săptămână de la ocuparea funcției de manager interimar, economist Corneliu Mihai a participat la o conferință cu presa locală. În cadrul conferinței, managerul unită...

MasterClass de Bune Maniere și Etichetă Socială cu Artech Wine și Virgil Mănescu

astăzi, 13:22
56

Într-o lume în care interacțiunile sociale și profesionale sunt tot mai importante, dezvoltarea abilităților de comunicare și comportament adecvat devine crucială pentru succesul per...