Manifestări culturale supravegheate de jandarmii botoșăneni

Manifestări culturale supravegheate de jandarmii botoșăneni

Începând din această după-amiază și până duminică seară, Inspectoratul de Jandarmi Județean Botoșani, în cooperare cu efective de poliție și pompieri, va asigura ordinea și siguranța publică la o serie de manifestări cultural-artistice și sportive organizate în mai multe localități, având ca obiectiv prioritar siguranța participanților.

Misiunea jandarmilor botoșăneni la Zilele orașului Darabani, Festivalul „Floare albastră" de la Ipotești și Întâlnirea Fiilor Satului Ionășeni este prevenirea faptelor antisociale de natură penală și contravențională care i-ar putea afecta pe cetățeni.

Evenimentul moto „2 wheels for safety”, organizat sâmbătă în municipiul Botoșani, începând cu ora 13.00, va fi, de asemenea, în atenția jandarmilor și polițiștilor rutieri, care vor fi alături de participanți pe traseul: Parcarea Parcului de Agrement Turistic și Sportiv Cornișa Aqua Parc - str. Sucevei - str. Calea Națională - sens giratoriu Complex Comercial Orhideea - Blvd. Mihai Eminescu - parcarea parcului Cornișa.

Tot sâmbătă, jandarmii vor acționa pentru preîntâmpinarea unor posibile situații neplăcute la manifestarea cicloturistică organizată de Asociația Leader ,,Colinele Moldovei" pe raza orașului Flămânzi.

Nu în ultimul rând, jandarmii vor continua misiunile zilnice de menținere a ordinii și liniștii publice, prin echipaje de jandarmerie sau în sistem integrat, împreună cu polițiștii botoșăneni și vor interveni la apelurile făcute prin Sistemul Național Unic pentru Apeluri de Urgență 112, luând măsurile legale necesare.

Recomandăm conducătorilor auto care întâlnesc în trafic coloanele de bikeri sau de bicicliști să manifeste răbdare și  le acorde atenția cuvenită pentru a evita producerea unor accidente, iar participanților la manifestările publice să respecte indicațiile forțelor de ordine, să supravegheze minorii care îi însoțesc, să aibă grijă de bunurile personale de valoare și să solicite sprijinul jandarmilor în mod direct, în cel mai scurt timp, atunci când situația o impune.

(Comunicat de IJJ Botoșani)

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Casa Memorială „Nicolae Iorga” marchează 152 de ani de la nașterea istoricului

Sâmbătă, 3 Iunie 2023
49

Luni, 5 iunie 2023, aniversăm 152 de ani de la nașterea celui mai mare istoric român, Nicolae Iorga. Cu acest prilej, Casa Memorială „N. Iorga” din Botoșani, locul unde şi-...

Cum sunt batjocoriți mii de săteni din Botoșani. Blestemul apei și risipirea banilor

Sâmbătă, 3 Iunie 2023
366

Deși au rețea de apă potabilă, localnicii dintr-o comună se chinuie fără apă de aproape trei decenii. De vină este o magistrală veche de alimentare pe care nu o schimbă nimeni. În plu...

Un medic botoșănean spune cum să te lași de fumat. Postul anti-tutun poate fi realizat în cinci zile

Sâmbătă, 3 Iunie 2023
513

Fumul de țigară conține aproximativ 69 de substanțe cangerigene. Tocmai de aceea medicii consideră fumatul unul dintre cele mai nocive obiceiuri pentru sănătate. Medicii DSP de la Botoșani spu...