Securitatea hotelurilor din Antalya, verificată de reprezentanţii Agenţiei de Turism Campion Tour Suceava

Securitatea hotelurilor din Antalya, verificată de reprezentanţii Agenţiei de Turism Campion Tour Suceava
Este Antalya o destinație sigură? Este întrebarea din mintea multor persoane, mai ales în urma ultimelor incidente teroriste de pe teritoriul Turciei. Pentru a oferi un răspuns cât mai pertinent la această întrebare, reprezentanții agenției de turism CAMPION TOUR din Suceava au fost într-o vizită de lucru în Antalya, ce a durat o saptămână, timp în care au avut ocazia de a vizita nu mai puțin de 35 de resorturi de pe tot cuprinsul rivierei turcești.

Reprezentanții agenției CAMPION TOUR au arătat, într-un articol pe site-ul dedicat sucevenilor și botoșănenilor care doresc să meargă în vacanță în Antalya cu zbor direct de pe Aeroportul Salcea (www.suceava-antalya.com), care sunt principalele elemente constatate în urma vizitei lor în însorita Antalye.

"Peste tot pe unde am călătorit ne-am simțit în siguranță. În Antalya este o stare de normalitate, turiștii se bucură din plin de vacanță și asta pentru că siguranța turiștilor este principala grijă a proprietarilor de hotel din Antalya. În ultima perioadă, toate programele de securitate ale hotelurilor au fost foarte bine puse la punct. Se insistă pe securitate mai mult poate decât pe orice. De asemenea, nu trebuie să uităm că în 30 de ani, de când Antalya este o destinație turistică nu a existat niciun incident care să pună în pericol viaţa vreunui turist, declară sursa citată.

Reprezentanții CAMPION TOUR Suceava susțin că majoritatea hotelurilor şi-au luat propriile măsuri de securitate, destul de drastice, suplimentar față de cele asigurate de poliția locală, jandarmerie sau serviciile secrete:

"Am văzut peste tot că hotelurile au angajat companii de pază private. Pe tot cuprinsul teritoriului unui resort, există agenți de pază îmbrăcați distinct sau civili și înarmați corespunzător. Dacă nu ești atent, s-ar putea ca pe unii nici să nu-i deosebești de turiști. Sunt atât de discreți, încât turiștii nu sunt deranjați absolut deloc, ba din contră, se simte acel sentiment de siguranță."

Reprezentanții agenției de turism CAMPION TOUR din Suceava subliniază faptul că în resorturile din Antalya nu poţi să intri dacă nu eşti pe lista de turiști de la recepţia hotelului:

"Indiferent pe unde ai încerca să intri în resort (chiar și din zona de plajă), există bariere, agenți de pază, care te legitimează. Dacă se constată ca numele tău nu apare pe lista de persoane cazate sau pe lista de rezervări, nu intri în resort. Punct. De asemenea, la multe din hotelurile vizitate s-au facut verificări cu detectoarele de arme şi explozibili. De exemplu, autocarul cu care am intrat în anumite resorturi, a fost scanat la intrare cu ajutorul unui instrument ce seamănă cu un detector de metale."

Din relatarea reprezentanților CAMPION TOUR Suceava reiese că unele hoteluri dețin, la intrarea în clădire, un scanner similar celor din aeroporturi, prin care trebuie să treci fără bagaje (acestea fiind scanate separat). Cât despre Aeroportul din Antalya, aceștia susțin că securitatea este la cote maxime:

"Securitatea este sporită și pe Aeroportul din Antalya. Am observat de exemplu că poți intra în clădirea aeroportului abia după ce treci de un filtru serios de securitate. Ți se scanează bagajele, treci printr-un scanner corporal și abia apoi intri propriu-zis în aeroport. Evident că până la îmbarcarea în avion, mai treci prin alte filtre de securitate obișnuite. Am vrut doar să remarcăm diferența față de Aeroportul Otopeni, de exemplu, în care poți intra în zona birourilor de check-in fără să treci prin niciun filtru de securitate. Ei bine, în Antalya lucrurile sunt mult mai stricte."



(Material publicitar)

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Mai puțini nervi și timp scutit pentru șoferi: Rută ocolitoare la Dumbrăveni! (video)

astăzi, 15:29
264

Șoferii care circulă de la Botoșani la Suceava sau de la Suceava la Botoșani și trec prin Dumbrăveni ar putea să fie scutiți de nervi, dar și să economisească timp.Asta după ce Ioan Pa...

Un corp al Spitalului „Mavromati” intră în reabilitare. Unde va fi mutată activitatea?

astăzi, 14:41
315

De săptămâna viitoare încep lucrările de reabilitare a corpului de clădire care găzduiește bucătăria, dar și spălătoria Spitalului Județean „Mavromati” din Botoșan...

Posturi scoase la concurs într-o instituție din Botoșani!

astăzi, 14:22
445

Agenția pentru Protecția Mediului (APM) din Botoșani anunță faptul că în luna martie s-au vacantat în cadrul instituției două locuri de muncă. Este vorba despre două posturi de c...