Nemulțumiri la Secția de Pediatrie privind masa pacienților! "Nu are cine pregăti mâncarea"

Nemulțumiri la Secția de Pediatrie privind masa pacienților! "Nu are cine pregăti mâncarea"
Situație delicată, vineri, la Secția de Pediatrie a Spitalului Județean Mavromati. Copiii internați în spital nu au putut servi micul dejun la ora la care ar fi trebuit întrucât nu a avut cine să le pregătească mâncarea. Bucătăreasa care era de serviciu vineri dimineață a anunțat șeful de secție că nu se poate prezenta la muncă întrucât s-a îmbolnăvit.

Și pe adresa redacției Stiri.Botosani.ro au venit mai multe mesaje prin care se sesiza faptul ca micuții pacienți internați la Secția de Pediatrie nu ar fi primit micul dejun.

“Veniti la Pediatrie sa vedeti pe viu faptul ca astazi pacientilor nu li s-a servit micul dejun, iar pentru pranz starea este aceiasi , fiindca NU ARE cine pregati masa"

“La Secția de Pediatrie a Spitalului Mavromati astazi, 8 iulie, bucataria a ramas fara bucatar si nu are cine prepara masa pentru pacienti", sunt două dintre mesajele venite pe adresa redacției.

A fost un pic de panică dimineaţă, pentru că trecuse de ora mesei şi micuţii nu aveau micul dejun şi nu ştiam ce se va întâmpla cu restul meselor. Bucătăreasa nu a venit şi nimeni nu i-a luat locul. Abia spre ora 10.00 dimineața pe unele secţii a apărut micul dejun, dar nu ştiu dacă s-a mai servit peste tot, a spus unul din medicii pediatri.

Conducerea Spitalului Județean Mavromati susține că sincopa apărută în ceea ce privește pregătirea hranei la Secția de Pediatrie nu a fost de lungă durată iar imediat ce au fost înștiințati că bucătăreasa nu poate veni la muncă s-a chemat o altă persoană de acasă pentru a se putea asigura mesele pacienților.

Este o instituţie cu peste 2.000 de angajaţi. Este firesc să mai apară şi situaţii neprevăzute, pentru că lucrăm cu oameni, nu cu maşini. A fost detaşat un bucătar din altă parte timp de 60 de zile, pentru că acolo mai este şi cineva în concediu în această perioadă şi am dorit astfel să elimnăm alte eventuale probleme, iar situaţia s-a remediat, a declarat Corneliu Mihai, managerul Spitalului Județean Mavromati.

Mai mulți angajați de la Secția de Pediatrie au spus însă că astfel de situații ar mai fi fost, iar acest lucru se datorează lipsei de personal.

Totuși, cei din conducerea spitalului susțin că personalul este suficient pentru adresabilitatea de la Pediatrie şi numărul de cazuri internate. Vineri la această secție erau internați 50 de pacienți, pe 200 de paturi, gradul de ocupare fiind de 25%. Normele spun că trebuie un bucătar la 50 de paturi, iar unitatea spitalicească are 5 bucătari, potrivit reprezentanților unității sanitare.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Silvia Luca, noua actriță a Teatrului „Mihai Eminescu” din Botoșani

astăzi, 08:49
225

Echipa Teatrului „Mihai Eminescu” din Botoșani s-a îmbogățit cu o nouă actriță. De la sfârșitul anului trecut, din echipa talentaților actori face parte și actrița Si...

De astăzi se pot vaccina anti-Covid-19 și copiii între 5 și 11 ani

astăzi, 08:35
95

Vaccinarea copiilor cu vârste cuprinse între 5 și 11 ani începe miercuri. Imunizarea se face în centrele dedicate copiilor cu vaccinul produs de compania Pfizer BioNTech, scri...

Românii care nu se vaccinează și-ar putea pierde dreptul de a munci în Germania

astăzi, 08:03
238

România e cunoscută drept una dintre principalele țări care furnizează forță de muncă pentru piața germană, mai ales în cazul muncitorilor sezonieri, dar regulile mult mai stricte...