Secții de la Spitalul Mavromati salvate de medicii pensionari!

Secții de la Spitalul Mavromati salvate de medicii pensionari!
Spitalul Județean Mavromati nu ar reuși să facă față activității de pe unele secții, dacă medicii care au ieșit la pensie nu ar lucra în continuare în cadrul unității.

Din cauza deficitului mare de personal, unitatea spitalicească a încheiat contracte de prestări servicii cu o bună parte dintre medicii pensionari, pentru o perioadă de 6 sau 12 luni, aceste contracte putând fi prelungite până când posturile vor fi ocupate cu medici noi.

Potrivit medicului Ștefan Bercea, purtătorul de cuvânt al Spitalului Mavromati, în prezent își desfășoară activitatea un număr de opt medici pensionari pe Secția ATI: dr.Vanda Jutis și dr. Gheorghe Nițuleac, Secția de Pediatrie-dr. Ioan Petrescu, Secția Chirurgie  Pediatrică - dr. Viorel Livadaru, Secța Medicală - dr. Doinița Andronic, Secția ORL - dr. Delia Chelaru, Secția Obstetrică și Ginecologie - dr. Margareta Muraru, Secția Oftalmologie - dr. Ovidiu Mimor.

Acești medici asigură activitatea atât în cadrul secției, cât și programul de gărzi al spitalului.

"Au fost făcute demersurile necesare pentru scoaterea la concurs a posturilor. Vom avea contracte cu medicii pensionari atât timp cât își vor dori dumnealor sau până la încadrarea de medici noi", a precizat Corneliu Mihai, managerul Spitalului Mavromati. 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Părintele Vasile Gavrilă : „Mielul de Paşti nu face parte nici din rânduiala bisericească, nici din pregătirea duhovnicească de Paşti”

astăzi, 10:21
48

De Sfintele Pasti exista obiceiul sa se sacrifice miei. Pastile este o sarbatoare pe care o intalnim atat la evrei, cat si la crestini. Pentru evrei Pastile semnifica trecerea din robia egipteana la l...

Calendar ortodox: În a doua zi de Paște sărbătorim Învierea Domnului și îl cinstim pe Sfântul și dreptul Iov

astăzi, 09:31
39

Sfântul și dreptul Iov, sărbătorit în acest an în a doua zi de Paște, a trăit în Avsitida, între Arabia și Idumeea. Tatăl său era Zaret, iar mama lui era Vosora....

Adăpost cu 28 de animale cuprins de flăcări într-o localitate din Botoșani!

astăzi, 08:58
282

Proprietarul a fost cel care a anunțat incendiul. Când a văzut flăcările, întreaga construcție de aproximativ 120 de metri pătrați ardea.La caz s-au deplasat pompierii din cadru...