Secretele din spatele coşmarurilor care te fac să te trezeşti brusc noaptea

Secretele din spatele coşmarurilor care te fac să te trezeşti brusc noaptea
Cercetătorii cred că visele urâte ar putea să nu corespundă în mod direct cu realitatea, ar putea să reflecte emoţiile şi grijile unei persoane.

Cele mai întâlnite cinci teme sunt: căderea în gol, urmărirea, să te simţi ca şi cum ai fi paralizat, întârziatul şi moartea unei persoane iubite.

Căderea părului sau pierderea dinţilor sunt de asemenea teme comune, chiar şi pentru aceia care sunt prea tineri să chelească.

Bărbaţii sunt predispuşi la coşmaruri violente în timp ce femeile au adesea coşmaruri despre pierderi şi hărţuiri sexuale.

"Subiecte precum căderea, urmărirea sau paralizia nu au corespondenţe în viaţa reală", spune dr. Michael Schredl, de la Asociaţia Internaţională de studiere a viselor.

"Un monstru care te urmăreşte poate reflecta o teamă din timpul zilei de a te apuca de o treabă pe care ai vrea să o eviţi", a adăugat Michael Schredl.

Vise despre pierderea părului sau a dinţilor sunt frecvente la femei şi cel mai probabil semnalează neliniştea că nu vor mai arăta bine.

Studiul a fost realizat pe un eşantion de 2000 de femei şi bărbaţi care au fost întrebaţi despre visele lor. O parte mai calmă dintre cei chestionaţi adică 48% au susţinut că nu au avut niciodată coşmaruri. Unu din zece a spus că a avut vise înfricoşătoare de mai multe ori pe an şi unu din 20 s-a trezit o dată la două săptămâni speriat.

"Coşmarurile sunt răspunsurile pentru ceva ce nu ai rezolvat. Pot fi accentuate de stres", a declarat expertul Davina Mackail.

"Dacă vei rezolva acele probleme, coşmarurile vor dispărea. Poţi să te minţi atunci când eşti treaz, dar nu şi în timp ce visezi", a mai spus Mackail.
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

FC Botoșani - FC Voluntari 0-0! Ne-am jucat cu ocaziile, salvarea de la retrogradare se decide la Galați!

astăzi, 16:30
37

FC Botoșani a remizat cu FC Voluntari, 0-0, după un meci în care echipa a avut ocazii imense.Meciul a început modest, iar prima fază periculoasă a avut loc în minutul 36. Atu...

Incendiu la o gospodărie din apropierea Mănăstirii cu un albastru unic în lume!

astăzi, 15:40
246

Incendiul a izbucnit în jurul orei 15:00, la o gospodărie din localitatea Voroneț. Pompierii suceveni intervin pentru localizarea și lichidarea incendiului.Momentan se manifestă la o cas...

Tânăr prins beat la volan în Sâmbăta Mare, polițiștii au întocmit dosar penal!

astăzi, 15:23
81

În cursul zilei de sâmbătă, în jurul orei 3:00, polițiștii din cadrul Biroului Rutier Dorohoi au oprit pentru control, pe o stradă din municipiul Dorohoi, un autoturism condus d...