Secretele bucatarilor profesionisti. Uite ce trucuri folosesc pentru a face minuni culinare

Toti bucatarii profesionisti detin niste secrete care ii ajuta sa obtina feluri de mancare extrem de gustoase. Daca procedezi in acelasi fel ca ei, atunci si tu poti deveni un mic chef care isi impresioneaza mesenii cu cele mai alese bucate.

Uite cateva ponturi pe care le-am obtinut de la marii bucatari ai lumii, oferite de  foodstory.ro:

1. Ca sa pastrezi galbenusul pentru mai mult timp, pune-l intr-un recipient, acopera-l cu apa si pastreaza-l la frigider.

2. Daca vrei sa-ti iasa o supa ca la mama acasa, pune puiul in apa rece si abia apoi fierbe-l.

3. Daca vrei ca orezul sa ramana complet alb, atunci adauga cateva picaturi de lamaie in apa atunci cand il prepari.

4. Daca iti plac ouale fierte tari, atunci asteapta ca apa sa dea in clocot si apoi introdu-le in recipient. Lasa-le timp de 9 minute in apa fiarta, cu focul inca pornit.

5. Pentru a combate mirosul puternic al cepei din mancare, adauga putin patrunjel in compozitia preparatului.

6. Cum sa verifici daca ai cumparat cartofi buni: taie o bucata in 2 si apoi incearca sa lipesti cele doua jumatati intre ele. Daca opun rezistenta in momentul in care vrei sa le desparti din nou, atunci cartoful este bun.

7. Cumpara numai ceapa tare daca vrei sa fii sigur ca nu este stricata.

8. Nu arunca painea veche. Taie-o in bucatele mici, adaug-o intr-un vas cu unt, usturoi si ierburi proaspete si apoi introdu amestecul la cuptor. Vei obtine astfel crutoane pe care sa le adaugi in felurile preferate de mancare.

9. Viata verdeturilor este destul de scurta, iar daca vrei sa le pastrezi pentru mai mult timp trebuie sa le speli bine, sa le stergi cu un prosop uscat, sa le impaturesti intr-un servetel de hartie si abia apoi sa le pui la frigider.

10. Daca vrei sa oferi un plus de savoare unui fel de mancare, curata cativa catei de usturoi si freaca-i cu putina sare. Adauga pasta rezultanta si vei observa ce gustos poate deveni preparatul tau.

11. Daca vrei sa obtii un sos alb savuros, pune in interiorul lui miez proaspat de nuca.
 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Calendar Ortodox: Astăzi îl cinstim pe Sf. Mare Mc. Dimitrie, Izvorâtorul de Mir

astăzi, 08:00

Părinţii săi l-au botezat pe ascuns de frica prigoanelor şi îl învăţau tainele sfintei credinţe creştine. Şi aşa, Dimitrie a cunoscut adevărul din cuvintele părinţilor săi, d...

Reacția României după ce în Cernăuți s-a anunțat că vor dispărea multe licee românești: „Am transmis un semnal ferm!”

Saturday, 25 October 2025

MAE afirmă că „a transmis imediat pe canale diplomatice” că trebuie respectate solicitările minorității românești, reacția venind după ce vineri seară președintele Nicușo...

CFR Călători nu mai acceptă plata cu cardul pentru cumpărarea biletelor de tren, din cauza unei defecțiuni!

Saturday, 25 October 2025

Plata cu cardul pentru biletele de tren a întâmpinat probleme sâmbătă dimineață, din cauza unei defecțiuni la firmele procesatoare, a transmis CFR Călători. Problemele au afec...