Secretele bucatarilor profesionisti. Uite ce trucuri folosesc pentru a face minuni culinare
Stiri Botosani Tuesday, 27 November 2012 ActualitateUite cateva ponturi pe care le-am obtinut de la marii bucatari ai lumii, oferite de foodstory.ro:
1. Ca sa pastrezi galbenusul pentru mai mult timp, pune-l intr-un recipient, acopera-l cu apa si pastreaza-l la frigider.
2. Daca vrei sa-ti iasa o supa ca la mama acasa, pune puiul in apa rece si abia apoi fierbe-l.
3. Daca vrei ca orezul sa ramana complet alb, atunci adauga cateva picaturi de lamaie in apa atunci cand il prepari.
4. Daca iti plac ouale fierte tari, atunci asteapta ca apa sa dea in clocot si apoi introdu-le in recipient. Lasa-le timp de 9 minute in apa fiarta, cu focul inca pornit.
5. Pentru a combate mirosul puternic al cepei din mancare, adauga putin patrunjel in compozitia preparatului.
6. Cum sa verifici daca ai cumparat cartofi buni: taie o bucata in 2 si apoi incearca sa lipesti cele doua jumatati intre ele. Daca opun rezistenta in momentul in care vrei sa le desparti din nou, atunci cartoful este bun.
7. Cumpara numai ceapa tare daca vrei sa fii sigur ca nu este stricata.
8. Nu arunca painea veche. Taie-o in bucatele mici, adaug-o intr-un vas cu unt, usturoi si ierburi proaspete si apoi introdu amestecul la cuptor. Vei obtine astfel crutoane pe care sa le adaugi in felurile preferate de mancare.
9. Viata verdeturilor este destul de scurta, iar daca vrei sa le pastrezi pentru mai mult timp trebuie sa le speli bine, sa le stergi cu un prosop uscat, sa le impaturesti intr-un servetel de hartie si abia apoi sa le pui la frigider.
10. Daca vrei sa oferi un plus de savoare unui fel de mancare, curata cativa catei de usturoi si freaca-i cu putina sare. Adauga pasta rezultanta si vei observa ce gustos poate deveni preparatul tau.
11. Daca vrei sa obtii un sos alb savuros, pune in interiorul lui miez proaspat de nuca.
Spune-ne opinia ta
Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani
Procesiunea Învierii la Botoșani: Când va avea loc și care este traseul anunțat!
Întrucât, în 2025, prăznuirea Sfântului Gheorghe (23 aprilie) - ocrotitorul municipiului Botoșani, pică în Săptămâna Luminată, tradiționalul pelerinaj de Flo...
Un botoșănean la Campionatul Mondial de Pizza! ”E o mândrie imensă și un moment important pentru noi!”
Pasiune, dorința de a-și mulțumi clienții, seriozitate și perseverență. După ce, în octombrie 2024, a obținut medalia de Bronz la Campionatul Internațional din București, de data...
(P) 3 motive pentru a-ți deschide propria afacere
Dacă ideea de a fi angajat nu te mai satisface, poate că a venit momentul să-ți deschizi propria afacere. Fie că îți transformi o pasiune în realitate sau ai alte motive, a-ți pune ...
Acest website foloseşte cookie-uri pentru a furniza vizitatorilor o experienţă mult mai bună de navigare şi servicii adaptate nevoilor şi interesului fiecăruia. Apăsând Accept sau navigând pe acest website, ești de acord să permiți colectarea de informații prin cookie-uri sau tehnologii similare. Mai multe detalii despre cookie-uri aici