Seceta face in continuare ravagii in judetul Botosani! Satenii cer ajutorul pompierilor!

Seceta face in continuare ravagii in judetul Botosani! Satenii cer ajutorul pompierilor!
Chiar daca suntem in pragul iernii, seceta inca faca ravagii in judetul Botosani. Desi a mai plouat putin si a nins timp de o zi, pamantul este in continuare uscat, dupa ce a fost parjolit in vara acestui an.

In fantani este apa putina si oamenilor nu le mai ajunge sa dea la pasari sau animale, astfel ca singurul lor ajutor sunt pompierii. In ultima luna, angajatii Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Botosani au efectuat mai multe transporturi cu apa, cele mai multe solicitari fiind din satele Dorobanti si Nicseni, dar a fost transportata apa si la Cosula.

"De pe data de 8 noiembrie si pana pe 7 decembrie au fost efectuate 11 transporturi. Apa este din surse naturale si nu este destinata consumului uman, fiind doar pentru animale si pasari. Cele mai multe transporturi au fost facute in comuna Nicseni", ne-a declarat plt. adj. Dorina Lupu, purtator de cuvant al ISU Botoșani.


Agricultorilor le este frica de cum va arata pamantul in primavara anului viitor, in cazul in care nu vor fi suficiente precipitatii in aceasta iarna. 

"Va dati seama cum va fi la primavara, la vara, daca nu ninge iarna asta? Vara asta a mai fost apa in pamant de iarna trecuta, dar nu vreau sa-mi imaginez ce vom face la vara. Anul asta am avut recolta foarte mica", ne-a spus un satean din comuna Nicseni.

 

Spune-ne opinia ta