Falimentara Termica pune într-o situație dificilă municipalitatea! “Vreau să ies din această poveste urâtă”

Falimentara Termica pune într-o situație dificilă municipalitatea! “Vreau să ies din această poveste urâtă”

 Discutii cu lichidatorul Termica  

Un proces pierdut de municipalitatea botoșăneană la Curtea de Apel Suceava, în ceea ce privește falimentul fostei societăți de termoficare, Termica, pune în mare dificultate administrația publică locală.

Semnalul de alarmă a fost tras de consilierii locali care fac parte din comisia care ar trebui să negocieze predarea către lichidatorul Termica a mai multor bunuri ce au aparținut societății și care au fost câștigate în instanță.

Consilierul Mihai Tincu a precizat că valoarea datoriilor se ridică la uriașa sumă de 40 de milioane de euro și fără expertiza unor specialiști nu se va găsi o rezolvare la această situație delicată. Din respectiva comisie fac parte consilierii Mihai Tincu, Paul Onișa și Cătălin Alexa.

“Instanța a dat câștig de cauză lichidatorului. Ce facem acum? Comisia făcută din trei consilieri ar trebui să ia fiecare punct termic din cele care trebuie executate și să le aducă la forma inițială din 2008-2009, când erau așa cum erau. La ora actuală sunt puncte termice renovate pe bani europeni, dotate cu aparatură, și nu cred că avem posibilitatea financiară și juridică să delimităm exact, fiind vorba de 40 de milioane de euro. Aș propune Consiliului Local să apelăm la o firmă de audit, să facem o operațiune juridică corectă, legală, pentru că banii aceștia nu pot fi plătiți cu căciula dintr-o mișcare bancară. Nu cred că această comisie poate rezolva problema. Ori face parte tot Consiliul Local din această comisie, ori nu face parte niciun consiler local. Propun realizarea unei expertize, avem nevoie de un avocat bun care să dea soluția financiară, nu avem de unde da 40 de milioane de euro dintr-un foc. Dacă nu găsiți o formulă eu mă retrag din această comisie", a spus Mihai Tincu.

Aceeași poziție a avut-o și consilierul local Paul Onișa. Acesta a apreciat că s-a ajuns în această situație din pricina lipsei unei informări la nivelul Consiliului Local în ceea ce privește proiectul cu fonduri europene prin care s-au făcut investiții în punctele termice din municipiu, care acum ar trebui executate.

Ne aflăm în fața unei situații de o gravitate nemaiîntâlnită în administrația publică locală. Nu vreau să fac parte din această comisie, a fost o informare ascunsă sub preș și ne aflăm acum în fața unei hotărâri judecătorești definitive și executorii care ne pune în situația să executăm ilegal acele puncte termice. Sunt cutremurat de existența acestor situații atât de amestecate, fără logică, de o gravitate foarte mare. Vreau să ies din această poveste urâtă", a afirmat Onișa.  

În cursul zilei de luni, la Primăria Botoșani a fost programată o discuție între consilierii locali, lichidatorul societății Termica și executorul judecătoresc.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Programul Trenurile Soarelui 2024 ocolește Botoșaniul, ce orașe sunt pe listă!

astăzi, 16:26
33

CFR Călători a anunțat joi după-amiază începerea programului Trenurile Soarelui 2024, cu începere din 14/15 iunie.Într-un comunicat dat publicității, operatorul feroviar d...

Locuitorii din Roșiori rămân astăzi fără apă până la ora 21:00!

astăzi, 15:14
28

Din cauza a două avarii depistate în dimineața zilei de 18 mai 2024 pe conducta din oțel, S.C. Nova Apaserv S.A. Botoșani a sistat furnizarea apei către utilizatorii din localitatea Roșior...

Concursul „Prietenii pompierilor” și-a desemnat câștigătorii! (Foto)

astăzi, 14:34
64

Concursul „Prietenii Pompierilor” este destinat elevilor din învățământul gimnazial și este organizat în scopul dezvoltării capacității de înțelegere și ap...