Sebastian Vladescu: Daca vom avea o scadere economica de 2%, vom creste taxele

Ministrul de Finante, Sebastian Vladescu, a declarat ca in cazul in care economia Romaniei va ramane la nivelul actual de 0, - 1%, nu va fi nevoie de o crestere a fiscalitatii, insa a atras atentia ca, in cazul in care scaderea economica va fi de peste 2%, atunci va exista un alt scenariu. Ministrul Vladescu a facut aceste afirmatii, joi, la The Money Channel.

"In cazul in care recesiunea economica din Romania ramane asa cum este astazi, la 0, poate -1%, nu va fi nevoie sa luam masuri suplimentare, chiar daca vor fi probleme, facem ajustari, taiem cheltuielile. Daca vom avea o recesiune de -2, -3, -4%, discutam deja de un alt scenariu. Dupa parerea noastra, la anul, va fi tot 0, sau o usoara crestere economica", a declarat Vladescu.

In alta ordine de idei, Sebastian Vladescu a afirmat ca spera sa mai fie in functie si saptamana viitoare, dupa votarea motiunii de cenzura.

"E prima data in viata mea cand, fiind intr-o functie, spun ca sper sa fiu si saptamana viitoare. Si nu de dragul meu", a adaugat Vladescu. Ministrul a precizat ca daca legea de scadere a salariilor bugetarilor si a pensiilor va fi declarata neconstitutionala, nu-si va da demisia, ci va cauta alte solutii de reducere a deficitului bugetar.

Ministrul a adaugat ca, pe langa scaderea de salarii si pensii, Guvernul are in plan si masuri de relansare a economiei, printre care o schema de garantare pentru absorbtia fondurilor comunitare, revizuirea sistemului de ajutor de stat si posibilitatea de a permite garantarea creditelor luate pentru dezvoltarea proiectelor de fonduri structurale, acte normative care vor fi anuntate saptamana viitoare.

sursa: HotNews.ro
 
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Bunul găsit intact de pompierii botoșăneni după un incendiu devastator: „Nu există cuvinte pentru a descrie emoția simțită” (Foto)

Saturday, 19 October 2024

Într-o încăpere complet distrusă de flăcări, printre rămășițele arse, o icoană a rămas neatinsă. În ciuda intensității focului care a mistuit totul în jur, aceasta...

Cel mai rece episod al toamnei în acest weekend. Temperaturile au coborât în multe zone din ţară sub zero grade!

Saturday, 19 October 2024

Frigul ne-a cam luat prin surprindere. Pentru a doua noapte la rând, temperaturile au coborât în multe zone din ţară sub 0 grade Celsius. Am fost luaţi prin surprindere pentru ...

Universitatea Craiova - FC Botoșani, mâine de la ora 16:00

Saturday, 19 October 2024

Universitatea Craiova joacă pe teren propriu cu FC Botoșani începând cu ora 16:00, în etapa cu numărul 13 din Superliga României. Vezi oferta Superbet pentru meciul cu CSU ...