Se urgentează derularea reabilitării tronsonului Botoșani-Ștefănești

Se urgentează derularea reabilitării tronsonului Botoșani-Ștefănești

Tronsonul Botoșani-Ștefănești a intrat în ultima etapă de evaluare. Deși, inițial, termenul de finalizare a întregii proceduri de licitare a fost 29 octombrie, senatorul Doina Federovici a anunțat, miercuri dimineață, că etapa de evaluare este finalizată, susținând că Ministerul Transporturilor urgentează derularea proiectului.

Investiția, una de peste 260 de milioane de lei, se va realiza prin asocierea de companii Autotehnorom (Suceava) – OPR Asfalt (Timişoara) – Obras Publicas Y Regadios Sa (Toledo – Spania) – Evalcons Tech (Bacău), singura care s-a prezentat la licitație.

Având în vedere că drumul Botoșani-Ștefănești reprezintă principala legătură cu partea de est a județului, acest obiectiv este important atât pentru botoșănenii care locuiesc în localitățile traversate de acest tronson, respectiv Stăuceni, Victoria, Drislea, Trușești, Gurada și Cucuteni, cât și pentru toți cei care vor să ajungă la Vama Stânca Costești sau să aibă o rută alternativă către Iași. 

Domnul ministru Cuc s-a ținut de cuvânt, întrucât a promis când a venit la Botoșani că va accelera procedurile pentru avizarea acestui proiect de investiții atât de important pentru județul nostru, iar acum suntem în ultima fază de evaluare a ofertelor depuse de constructori. De asemenea, ministrul Transporturilor și-a respectat și angajamentul în ceea ce privește alocarea de fonduri pentru proiectarea şi începerea lucrărilor la această șosea, a transmis Doina Federovici, senator PSD.

Valoarea totală a investiției pentru reabilitarea drumului DN 29D Botoșani-Ștefănești este de 261.075 mii lei și presupune refacerea integrală a structurii rutiere, precum și realizarea a ciinci poduri și două viaducte noi.

Obiectivul de investiții cuprinde modernizarea întregului traseu dintre Botoșani și Ștefănești, începând cu lucrările de consolidare, colectare și evacuare a apelor pluviale, lărgirea carosabilului și amenajarea de trotuare în localitățile traversate, precum și turnarea de covor asfaltic nou.

Această urgentare vine în contextul în care mai mulți localnici din Trușești și Ștefănești au protestat în fața Palatului Administrativ din Piața Revoluției, declamând starea jalnică a tronsonului. Mai mult, inițiatorul manifestațiilor a intervenit chiar în ședința de Consiliu Județean de săptămâna trecută, împărțind, pe masa aleșilor, fotografii ale gropilor din asfalt. Detalii, aici: http://stiri.botosani.ro/stiri/administratie/interpelare-inedita-din-public-la-consiliul-judetean-despre-starea-unui-drum-quotnu-se-poate-asa-ceva-oameni-buniquot.html

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Mesajul prefectului Sorin Cornilă cu ocazia Sărbătorilor Pascale!

astăzi, 12:22
4

Sorin Cornilă, prefectul județului Botoșani, a transmis un mesaj pentru botoșăneni cu ocazia Sărbătorilor Pascale.Redăm mai jos mesajul integral: „Dragi botoșăneni,...

Lumina Sfântă, miracol al ortodoxismului, va fi adusă sâmbătă seară de la Ierusalim şi distribuită tuturor parohiilor!

astăzi, 12:06
19

Lumina Sfântă, simbol al Învierii lui Iisus, va fi adusă şi în acest an de la Ierusalim, sâmbătă seara, de către părintele arhimandrit Teofil Anăstăsoaie, Superiorul A...

FC Botoșani – FC Voluntari, astăzi de la ora 14:30

astăzi, 10:40
114

FC Botoșani și FC Voluntari se întâlnesc astăzi în etapa a opta a play-out-ului Superligii.Vezi oferta Superbet pentru meciul cu Voluntari!FC Botoșani are un total de 2...