Se schimbă legea pentru șoferii în vârstă: Ce intenționează Uniunea Europeană!

Un proiect legislativ aflat în dezbatere propune ca persoanelor trecute de o anumită vârstă să li se suspende dreptul de a circula cu mașina pe drumurile publice.

Un nou proiect de lege îi vizează pe șoferii cu vârsta de peste 70 de ani. Se discută dacă aceștia mai au abilitățile necesare pentru a conduce. Noul regulament aflat în dezbatere propune scăderea valabilității permiselor de conducere și controale periodice mai dese în cazul șoferilor în vârstă.

În prezent, în România, valabilitatea permisului de conducere este de 10 ani pentru toți șoferii, fără distincție de vârstă. Noua lege va veni cu schimbări importante pentru conducătorii auto cu vârsta de peste 70 de ani.

„Valabilitatea administrativă a permiselor de conducere eliberate pentru vehiculele din categoriile AM, Al, A2, A, B, B1 şi BE, deținute de persoane cu vârsta de 70 de ani şi peste această vârstă este de 5 ani”, se stabilește prin noua lege.

„Valabilitatea administrativă a permiselor de conducere de toate categoriile deținute de persoane cu vârsta de 80 de ani şi peste această vârstă este de 2 ani”, se precizează în legea adoptată de Senat.

Continuarea pe bzi.ro.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

„Trilogie autumnală”, expoziție de pictură și grafică pe simezele Colecției de Artă Botoșani!

Thursday, 17 October 2024

Lucrările etalate pe simeze au ca tematică principală peisajul, respectiv ilustrarea toamnei, în maniera în care anotimpul a fost perceput și redat cromatic, în tehnica preferat...

Ajutați câinii din Adăpostul Public Botoșani să câștige un tir cu mâncare!

Thursday, 17 October 2024

Momentan aproximativ 650 de patrupede se află la padocul municipiului, iar donațiile sunt singura lor sursă de hrană. Pentru a câștiga, avem nevoie încă o dată de sprijinul comunit...

Expoziție de grafică digitalizată la Memorialul Ipotești!

Thursday, 17 October 2024

Proiectul, „Tabloul povestește” a presupus valorificarea colecției de grafică semnată de Spiru Vergulescu, respectiv cele 101 desene în tuș aflate în proprietatea Memorial...