Se pregateste noua fata a Spitalului Mavromati Botosani!

Se pregateste noua fata a Spitalului Mavromati Botosani!
Saloane cu baie proprie, sala de mese pe fiecare etaj, conditii decente! Acestea ar fi schimbarile in Spitalul Judetean Botosani, daca proiectul de modernizare a unitatii medicale ajunge la final.

La inceputul saptamanii, Consiliul Judetean Botosani a depus documentatia la Ministerul Sanatatii, in vederea avizarii lucrarilor de interventie pentru reabilitarea si modernizarea Spitalului Judetean Mavromati. Proiectul a primit mai intai avizul Comisiei Tehnico-Economice din CJ, acum asteptandu-se avizul Ministerului Sanatatii.

"Dupa avizul de la minister, vom fi in masura ca, in curand, sa depunem proiectul la Agentia de Dezvoltare Regionala N-E. Din pacate, la Botosani avem o intarziere in comparatie cu celelalte judete. Asta inseamna ca reprezentantii Ministerului Sanatatii din mandatul Tariceanu, care s-au ocupat anterior de documentatie, au facut o treaba de mantuiala", a declarat presedintele Consiliului Judetean Botosani, Mihai Tabuleac.

Cu toate acestea, seful CJ se declara optimist in legatura cu acest proiect, mai ales ca investitia de 15 milioane de euro va crea conditii decente botosanenilor care vor avea nevoie de ingrijiri medicale.

Lucrarile de modernizare vor impune si cateva modificari in actuala organizare a cladirii. Astfel, sectia de Neurologie de la etajul 1 se va muta la etajul 4, in locul sectiei de Oftalmologie.

De asemenea, Oftalmologia ar putea fi mutata cu totul din spital, urmand sa fie amenajata in Ambulatorul de specialitate.

Laboratorul de Explorari functionale va fi transferat in fostul sediu administrativ al spitalului, iar vestiarele asistentilor nu vor mai fi in subsolul cladirii, intrucat acolo ar putea fi amenajate saloane.

Intreaga investitie de la Spitalul Judetean Mavromati va fi efectuata cu fonduri europene.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Poliția din Botoșani în alertă: O fată de 14 ani a dispărut de acasă, sunați la 112 dacă știți ceva despre ea!

Marţi, 7 Mai 2024
107

Polițiștii botoșăneni efectuează verificări pentru localizarea unei minore de 14 ani, din comuna satul Sârbi, comuna Vlăsinești, care marți, în jurul orei 16:00, a părăsit domic...

Specialiștii antidrog, la datorie și în perioada Sărbătorilor!

Marţi, 7 Mai 2024
63

În perioada minivacanțe de 1 Mai și a Sărbătorilor Pascale, specialiștii antidrog au desfășurat activități specifice de informare, evaluare, consiliere şi asistență specializată pen...

Sancțiuni de sute de mii de lei aplicate de polițiștii botoșăneni în perioada sărbătorilor!

Marţi, 7 Mai 2024
68

Astfel, în medie, zilnic au acționat peste 150 de polițiști, fiind organizate 32 de  acțiuni punctuale, atât în zona localurilor publice și a celor în care se formeaz...