Se întorc ninsorile! Cum va fi vremea in urmatoarele trei zile

Se întorc ninsorile! Cum va fi vremea in urmatoarele trei zile
Cod galben de ger în România. Până duminică, în toate regiunile vremea va fi geroasă, mai ales noaptea şi dimineaţa. Temperaturile minime se vor încadra între minus 25 şi minus 15 grade, iar cele maxime vor rămâne mult sub zero.

Sâmbătă, în regiunile din exteriorul arcului carpatic este chiar mai frig decât în zilele precedente - ger şi peste zi, iar în regiunile intracarpatice regimul termic se îmblânzeşte.

În Moldova frig de crapă pietrele, de dimineaţa termometrele au coborât până la minus 27 de grade în Bucovina şi nici ziua nu aduce prea multe grade în termometre. Minus 13 grade în sud la Galaţi şi la Focşani şi minus 18 grade în nord la Suceava. Cerul se înnorează începând din sudul regiunii, dar deocamdată nu sunt aşteptate ninsori.

Duminică, meteorologii anunţă ninsori în jumătatea de sud a ţării şi local mai ales în a doua parte a intervalului şi în rest. După-amiază vor fi valori ale temperaturii aerului între minus 10 şi 0 grade, mai coborâte în nordul şi centrul Moldovei unde mercurul termometrelor nu va urca mai sus de minus 17 grade.

Săptămâna începe tot sub semnul ninsorilor şi al vântului. Ninge temporar în toate regiunile, mai însemnate cantitativ în Muntenia, Dobrogea şi sudul Moldovei, unde şi vântul va avea intensificări viscolind ninsoarea şi spulberând zăpada.

Temperatura aerului va continua să crească, astfel la orele prânzului se vor înregistra între minus 8 şi minus 2 grade, mai scăzute în nordul Moldovei unde vor fi minus 12 grade, dar şi mai ridicate pe litoral pănă spre 4-5 grade. (RTV)
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Muzeograf din Botoșani, la protestul de la București: ”E destul! Totuși, eu când?”

astăzi, 14:57
9

Ce i-a supărat o dată în plus a fost o ordonanță de urgență emisă în ultimele zile ale lui 2023, care mărea salariile din educație, pe fondul inflației sporite și în urma ...

Încep operațiunile de dezinsecții în municipiul Botoșani. Recomandări pentru cetățeni!

astăzi, 14:28
57

În perioada 22 – 23 mai 2024, în intervalul orar 22.00 – 05.00, se va desfășura operațiunea de dezinsecție în vederea combaterii țânțarilor, căpușelor și a...

(A) Banca Transilvania, Sucursala Botoșani angajează!

astăzi, 14:24
215

Specialist Servicii Clienți, perioadă determinată 12 luni – Sucursala Botoșani Povestea ta începe aici!Când alegi mai mult decât banking, primești mai mult de...