Se inchid cluburi pe banda rulanta: "Am fost ignoranti si iresponsabili. Am avut noroc"

Se inchid cluburi pe banda rulanta: "Am fost ignoranti si iresponsabili. Am avut noroc"
Tragedia din clubul Colectiv din Capitala, in urma careia 31 de persoane au murit si alte 136 sunt in continuare internate, i-a determinat pe multi patroni sa realizeze ca un astfel de accident se poate intampla si in localurile lor.

Asadar, mai multi proprietari au decis sa isi inchida definitiv sau temporar cluburile, ultimul anunt venind din partea barului La Baza din Iasi.

"Am decis ca vom suspenda activitatea barului si vom anula evenimentele programate, toate acestea pana cand vom face modernizarile cerute si vom avea garantia celor de la ISU ca nu reprezentam un pericol. Estimarea noastra 2-3 luni, dar nu stim sigur", se arata pe pagina de Facebook a barului La Baza, conform ziare.com.

Reprezentantii localului au spus ca La Baza "nu este certificat cu risc minim de incendiu" si nu are autorizatie de la Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta (ISU).

"In schimb avem aviz ISU pentru modificarile din locatie necesare pentru a preveni si a minimiza riscul. Pentru a ne apuca de modernizare trebuie sa obtinem autorizatia de constructie, dosar depus dar ce s-a intins enorm de mult timp (>1 an). E de precizat ca am fost tratati decent si cinstit de catre autoritati (chiar fara 'pile'), durata fiind influentata pe de o parte de birocratia din Romania, pe de alta parte si din vina noastra. Asadar am facut toate demersurile pentru a indrepta situatia", au explicat acestia.

"Ce putem spune? Desi avem 2 iesiri separate, una chiar dubla, stingatoare etc, consideram ca am fost ignoranti si in consecinta iresponsabili. Am avut noroc. Nu vrem sa mai punem pe nimeni in pericol, chiar daca legea permite acest lucru", au continuat ei.

Reprezentantii barului au tinut sa specifice ca nu suspenda activitatea "de ochii controalelor anuntate. Au mai fost, au numerele noastre de contact si suntem disponibili in fiecare zi de dimineata pana seara".

Si proprietarul clubului Expirat din Bucuresti, Andrei Sosa, a anuntat ca localul se va inchide, recunoscand ca "din 2003 am pus viata a mii de oameni in pericol. Weekend de weekend. Si cateodata si in timpul saptamanii".

"Eu imi dau demisia. Expirat-ul din Bucuresti se inchide. De astazi nu mai pot sa-mi asum vieti. Sau poate pot. Om vedea", a scris pe Facebook Andrei Sosa.

La randul sau, patronul clubului Rockstadt din Brasov a anuntat ca va suspenda temporar activitatea pana cand conditiile de siguranta vor intruni standardele europene.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Post vacant într-o parohie din Botoșani, se caută preot pentru 230 de familii!

astăzi, 12:42
215

Mitropolia Moldovei și Bucovinei a actualizat, pe 3 mai 2024, lista cu parohiile vacante pentru care pot opta pentru transfer doar preoții din cadrul Eparhiei Iașilor care întrunesc condiții...

Focul pus cu intenție a distrus tone de furaje, pompierii au reușit să salveze casa și animalele!

astăzi, 10:52
255

Pompierii botoșăneni au fost la datorie 24 de ore din 24 pentru intervenția imediată la solicitările cetățenilor și gestionarea optimă a situațiilor de urgență, produse la nivel local....

Cuvintele inspiraționale ale unui profesor din Botoșani către elevul său olimpic: ”În clipele când îți scriu aceste rânduri…” (Foto)

astăzi, 09:35
942

Or Botoșanii dispun de o bogăție uriașă. Începând cu cele mai importante colegii și terminând cu ultimul cătun al județului, găsim profesori dedicați, dispuși să ofere ma...