Se incearca scoaterea asistentilor maternali din sistem, pe cai ocolite, acuza sindicalistii!

Se incearca scoaterea asistentilor maternali din sistem, pe cai ocolite, acuza sindicalistii!

 MARIUS OROSANU, presedinte Sindicatul Impact Botosani  

Suspendarea contractului de munca nu reprezinta decat incercarea de a scoate asistentul maternal din sistem, si se face pe cai ocolite, acuza liderul sindicatului Impact, Marius Orosanu, ca reactie la intentia directorului DGASPC de a recurge la aceasta masura in cazul angajatilor din sistemul de protectie a copilului!

"Suspendarea asistentului maternal nu este decat un prim pas in vederea incalcarii contractului de munca. Fie la initiativa angajatorului, in timp, fie prin fortarea asistentului maternal de a renunta la contractul de munca, angajatul va ramane in final fara loc de munca", spune Marius Orosanu.

Liderul de sindicat motiveaza cele spuse precizand ca este de asteptat ca asistentul maternal, cand se va vedea 3-4 luni fara niciun venit, isi va cauta un alt mijloc de existenta.

"Se incearca scoaterea asistentului maternal din sistem, pe cai ocolite. Se uita ca dupa suspendare asistentul maternal nu mai are nici calitatea de asigurat de sanatate. Din aceasta cauza, cei care iau masura suspendarii se vor trezi cu cazuri sociale deosebite, reclamatii si chiar litigii", a completat Marius orosanu.

Mai mult, spune liderul sindicatului Impact, asistentii maternali suspendati vor avea o situatie mai dificila chiar decat a somerilor, intrucat, pe perioada suspendarii, angajatii DGASPC nu vor putea avea alta ocupatie.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Povestea lui Felix, un motan jucăuș și iubitor, și a pompierilor eroi care l-au salvat!

Sâmbătă, 18 Mai 2024
102

Când nu mai sperau să îl găsească în viață, pașii i-au condus spre fântâna vecinilor. Un mieunat stins era de fapt un strigăt de ajutor... Și cum fântâ...

Matematica are viitor! Elevi excepționali premiați la Concursul „Dimitrie Pompeiu” de la Botoșani (Foto, Video)

Sâmbătă, 18 Mai 2024
436

Competiția, care se adresează elevilor din clasele III-XI, s-a desfășurat sâmbătă, la Școala Gimnazială Nr. 17 din Botoșani.Președintele concursului este, la fel ca în anii t...

Sunați la 112 dacă ați văzut-o pe Petronela-Anca Drăguț, are 17 ani și a dispărut de acasă!

Sâmbătă, 18 Mai 2024
161

Polițiștii botoșăneni efectuează verificări pentru localizarea unei tinere, de 17 de ani, din satul Călugăreni Noi, comuna Ungureni, care a părăsit domiciliul la data de 18 mai a.c.,  i...