"Am si eu suflet", spune Radasanu, chiar daca anunta ca va lasa asistentii maternali pe tusa!

"Am si eu suflet", spune Radasanu, chiar daca anunta ca va lasa asistentii maternali pe tusa!

 LIVIU RADASANU  

Liviu Radasanu, directorul DGASPC Botosani, a catalogat protestul sindicalistilor din sistemul de protectie sociala ca fiind "un apel la ratiune, la binete sufleteasca".

Cu toate acestea, Radasanu a anuntat ca, in urma controalelor la care vor fi supusi asistentii maternali, numerosi angajati ar putea fi suspendati din activitate.

"In comisia de protectie a copilului se verifica realitatea sau nerealitatea indeplinirii atributiilor asistentilor maternali cu privire la copilul luat in plasament", a declarat Liviu Radasanu, director executiv in cadrul Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Botosani.

Astfel, mentioneaza Radasanu, daca in urma controlului se constata ca asistentul maternal nu a ingrijit corespunzator copilul, angajatul nu este dat afara, ci i se suspenda contractul de munca pana cand i se incredinteaza alt copil.

"Se mai observa un fenomen, si anume faptul ca o parte din asistentii maternali iau copii de mici si la un moment dat ii scapa din mana", spune Radasanu, care recunoaste, insa, ca este vorba despre cazuri izolate, punctuale.

Cu toate acestea, seful DGASPC le transmite asistentilor maternali sa fie calmi.

Referitor la protestul inaintat de reprezentantul Sindicatului Impact, Marius Orosanu, directorul DGASP apreciaza ca acesta este "apel la ratiune, la binete sufleteasca".

 "Am apreciat apelul lui. Am si eu suflet si stiu ce inseamna un copil. Insa vom renunta la asistentul maternal care nu ofera minimul de conditii unui copil", a conchis Liviu Radasanu.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

(P) Înapoi la teme: scaune de birou ergonomice pentru un an școlar productiv

astăzi, 14:25

Nu numai adulții au nevoie de scaune de birou confortabile la lucru, ci și copiii. După începutul școlii, cei mici petrec o mulțime de timp în poziție așezată și au nevoie de conf...

Cod Galben de inundații în Botoșani, de duminică dimineață până luni seară!

astăzi, 14:02

Hidrologii au actualizat prognoza și au anunțat că există risc de inundații pe râul Jijia și afluenții acestuia și au emis un cod galben de duminică, de la ora 06:00, până luni, ...

Ziua și amenzile: Cheflii din Centrul Vechi ”deranjați” de polițiștii locali!

astăzi, 13:28

În ciuda controalelor dese, a monitorizărilor permanente prin intermediul camerelor de supraveghere instalate în zonă, abaterile sunt la ordinea zilei. În cursul zilei de joi, 2...