Scrutin fara incidente majore la Botosani

Scrutin fara incidente majore la Botosani
Conform unui comunicat remis de Centrul pentru Comunicare Judetean Botosani, pe raza judeţului Botoşani nu au fost constatate încălcări ale prevederilor Legii nr.33/2007 privind organizarea şi desfăşurarea alegerilor pentru Parlamentul European.

"În urma unor sesizări au fost efectuate verificări în comunele Broscăuţi şi Roma cu privire la legalitatea exercitării dreptului de vot în alte localităţi decât localitatea de domiciliu. În ambele situaţii s-a constatat că persoanele în cauză şi-au exercitat dreptul de vot fără a fi încălcate prevederile Legii nr.33/2007 privind organizarea şi desfăşurarea alegerilor pentru Parlamentul European", mentioneaza Radu Dorulet, coordonator al CCJ Botosani.

Totodată, au fost efectuate verificări cu privire la doi conducători auto care au efectuat transportul unor persoane către secţii de votare din comunele Cristeşti şi Havîrna, constatându-se că toate persoanele în cauză, care locuiau la oarecare distanţă de secţia de votare la care erau arondaţi, şi-au exercitat legal dreptul de vot, fără a se putea stabili influenţarea acestora cu privire la opţiunea politică.

În municipiul Dorohoi au fost efectuate verificări cu privire la o sesizare de continuare a campaniei electorale de către o formaţiune politică, constatându-se deasemenea că nu au fost încălcate prevederile legale. Pentru prevenirea şi descurajarea "turismului electoral", pe raza judeţului au fost organizate şase filtre, prin care lucrătorii de poliţie rutieră au verificat 196 mijloace de transport, fiind legitimate 377 persoane.

Ca urmare a conducerii pe drumurile publice a unor autovehicule în timp ce se aflau sub influenţa băuturilor alcoolice, au fost ridicate în vederea suspendării cinci permise de conducere.

"În cadrul acestor acţiuni au fost constatate şi aplicate 189 sancţiuni contravenţionale, din care 169 au vizat încălcări ale prevederilor O.U.G. nr. 195/2002 care reglementează circulaţia pe drumurile publice, iar 20 au vizat încălcări ale altor acte normative. Totodată au fost constatate patru infracţiuni la regimul circulaţiei pe drumurile publice, fiind întocmite acte premergătoare începerii urmăririi penale", a completat Radu Dorulet.

Pentru asigurarea pazei la cele 420 de secţii de votare constituite pe raza judeţului Botoşani, au fost mobilizaţi 773 lucrători din cadrul structurilor MAI şi Poliţiei Comunitare, din care 374 poliţişti, 91 jandarmi, 152 poliţişti de frontieră, 126 angajaţi ai IJSU şi alte structuri, precum şi 30 de poliţişti comunitari.

Ordinea şi siguranţa publică a fost asigurată de 278 de poliţişti şi 88 de jandarmi.

Prezenta la vot in judezl Botosani a fost, conform ultimelor relatari ale BEJ, la ora 21.00, de 29,05%. In mediul urban s-a inregistrat o prezenta la urne de 22,37%, fata de 34,44% in mediul rural.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Bogdan Andone răsuflă ușurat după FC Botoșani – CS Mioveni 1-0: „Băieții merită felicitări pentru că au luptat, au crezut!”

Vineri, 17 Mai 2024
244

Bogdan Andone a avut un discurs exuberant după ce FC Botoșani a învins-o pe CS Mioveni, 1-0, în turul barajului pentru menținerea/promovarea în Superliga.Unicul gol al partide...

FC Botoșani - CS Mioveni 1-0! Victorie uriașă pe Municipal. Sperăm la salvare! (foto, video)

Vineri, 17 Mai 2024
307

FC Botoșani a obținut o victorie mare, în disputa cu CS Mioveni. Elevii lui Bogdan Andone au câștigat cu 1-0 manșa tur a barajului de menținere în Liga 1, după un meci în...

50 de tone de deșeuri arse într-un incendiu într-o localitate din Botoșani, pădure la un pas să fie cuprinsă de flăcări!

Vineri, 17 Mai 2024
240

Aproximativ 50 de tone de deșeuri plastice, menajere și vegetale au ars, în această după-amiază, în localitatea Baranca din comuna Hudești. Puțin a lipsit ca flăcările să nu cupr...