Scrisoare deschisa catre botosaneni: A NU REACÅ¢IONA ÃŽNSEAMNÄ‚ A ACCEPTA

Scrisoare deschisa catre botosaneni: A NU REACÅ¢IONA ÃŽNSEAMNÄ‚ A ACCEPTA
Dragi botoşăneni,
Sunt convins că aÅ£i citit sau aÅ£i auzit deja că luni, 20 septembrie 2010, între orele 14-16, Cartel ALFA BotoÅŸani organizează un miting de protest în faÅ£a Prefecturii BotoÅŸani. AÅ£i auzit probabil că scopul mitingului este exprimarea protestului faţă de disponibilizările din toate domeniile de activitate, faţă de aprobarea legii pensiilor, care va conduce la creÅŸterea vârstei de pensionare la 65 de ani atât pentru bărbaÅ£i, cât ÅŸi pentru femei, faţă de diminuarea salariilor cu 25%, după ce nu cu mult timp în urmă acestea se reduseseră la jumătate, prin anularea tuturor sporurilor, faţă de intenÅ£ia de desfiinÅ£are a contractelor colective de muncă ÅŸi, implicit, a tuturor drepturilor câÅŸtigate prin negociere, precum ÅŸi faţă de încercarea actualei puteri de a ne face pe toÅ£i "zilieri", prin transformarea actualelor contracte individuale de muncă din durată nedeterminată în durată determinată.
 
AÅ£i auzit de toate acestea, dar aÅ£i reacÅ£ionat? Åžtiu că sunteÅ£i nemulÅ£umiÅ£i, că sunteÅ£i revoltaÅ£i de actuala guvernare ÅŸi de măsurile de austeritate fără precedent în România. Trebuie să schimbăm ceva! E timpul să nu fim pasivi, să nu mai plângem pe umărul prietenului, colegului, fratelui sau partenerului de viaţă. Ei nu au nici o vină! AdevăraÅ£ii vinovaÅ£i sunt cei care guvernează prost această Å£ară ÅŸi lor trebuie să le comunicăm nemulÅ£umirile noastre intr-un mod cât se poate de ferm, chiar vehement dacă altfel nu aud.

VeniÅ£i luni între orele 14-16, în faÅ£a Prefecturii BotoÅŸani, să le demonstrăm că nu ne-au înfrânt, că suntem încă puternici ÅŸi solidari! Putem ÅŸi trebuie să fim acum mai uniÅ£i ÅŸi mai solidari ca oricând, indiferent de apartenenÅ£a sau nu la o organizaÅ£ie sindicală, indiferent dacă suntem salariaÅ£i, ÅŸomeri sau pensionari, indiferent dacă lucrăm în sistemul bugetar sau în cel privat, indiferent de studiile sau de meseria noastră. Ceea ce ne uneÅŸte (ÅŸi mă gândesc cel puÅ£in la dorinÅ£a de a ne recăpăta demnitatea ÅŸi siguranÅ£a zilei de mâine) este cu siguranţă mai presus de ceea ce poate ne desparte în acest moment.

Cartel ALFA BotoÅŸani vă asigură luni prilejul să vă manifestaÅ£i nemulÅ£umirea, prilejul să spuneÅ£i puterii cum trăiÅ£i ÅŸi ce probleme aveÅ£i. VreÅ£i să strigaÅ£i împotriva puterii actuale? Luni puteÅ£i să o faceÅ£i! VreÅ£i să-i fluieraÅ£i ÅŸi să-i huiduiÅ£i pe guvernanÅ£i? VeniÅ£i luni alături de noi! VreÅ£i să le transmiteÅ£i un mesaj scris în care să le spuneÅ£i tot ce vă doare? Luni vă vom aÅŸtepta în faÅ£a Prefecturii, între orele 14-16, cu formularul necesar ÅŸi cu o urnă în care să lăsaÅ£i mesajul vostru, care va ajunge cu siguranţă la prefectul judeÅ£ului ÅŸi la Guvern!

Luni aveÅ£i prilejul să acÅ£ionaÅ£i! SacrificaÅ£i două ore din timpul vostru pentru a menÅ£ine o fărâmă de speranţă în viitor. A nu reacÅ£iona acum, în al doisprezecelea ceas, înseamnă a accepta tacit toate măsurile prin care demnitatea voastră este călcată în picioare de actuala putere. A nu reacÅ£iona luni, între orele 14-16, în faÅ£a Prefecturii, înseamnă a pierde poate ultima ÅŸansă de a opri dezastrul acestei guvernări
Alegerea este a voastră! Dar nu uitaÅ£i că de alegerea voastră depinde prezentul ÅŸi, mai ales, viitorul celor dragi vouă: copii, părinÅ£i, prieteni … De aceea trebuie să acÅ£ionaÅ£i, inclusiv prin transmiterea acestui mesaj familiei, prietenilor, colegilor ÅŸi cunoÅŸtinÅ£elor voastre.

Åžtiu că nu vom rezolva toate problemele luni! Poate nu vom rezolva nimic! Dar cu siguranţă este mai bine să facem ceva, decât să nu facem nimic!

Am încredere în voi ÅŸi sunt convins că împreună, mai devreme sau mai târziu, vom reuÅŸi! Luni, între orele 14-16, în faÅ£a Prefecturii, putem face tot împreună primul pas!

Aşa să ne ajute Dumnezeu!

Marius Leonardo OroÅŸanu,
PreÅŸedinte Cartel ALFA BotoÅŸani

 

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Polițiștii botoșăneni au adus bucurie unor familii în preajma sărbătorilor pascale! (Foto, video)

astăzi, 09:11
45

Înaintea sărbătorilor pascale, poliÈ›iÈ™tii botoșăneni au avut o întâlnire specială cu o parte dintre copiii pe care i-au cunoscut în cadrul activităților profesionale È...

Calendar ortodox: Astăzi, în Sfânta şi Marea Vineri (Zi aliturgică. Denia Prohodului Domnului), îl cinstim pe Sf. Cuv. Irodion de la Lainici (Slujba lui se va săvârși marți, a treia zi de Paști)

astăzi, 08:11
45

 Cu multă dorire în suflet pentru viaÅ£a monahală, la vârsta de 22 de ani a intrat în monahism la Mănăstirea Cernica, o adevărată ÅŸcoală isihastă. Aici, tânărul ...

O nouă lege destinată părinților singuri a fost adoptată de Camera Deputaților. Ce beneficii aduce!

Joi, 2 Mai 2024
300

Proiectul de lege care propune eliminarea obligaÈ›iei părinÈ›ilor singuri de a lucra în ture de noapte È™i precizează că aceÈ™tia pot lucra doar dacă îÈ™i doresc a fost votat favorabil...