Scolioza, o boala grea pe spatele botosanenilor

Scolioza, o boala grea pe spatele botosanenilor

 Scolioza poate fi cauzata si de pozitia incorenta la birou, timp de opt ore in fiecare zi  

Scolioza face ravagii in randul botosanenilor de toate varstele, desi pana nu demult eram atentionati ca aceasta boala ii afecteaza in special pe copii.

Medicii ortopezi spun ca foarte multi adulti, in special femei, ajung la spital dupa varsta de 40 de ani cu semne de scolioza cauzate de pozitia incorenta la birou timp de opt ore in fiecare zi.

Interventia chirurgicala este dificila si dureaza intre trei si opt ore, fiind o masura luata in ultima instanta, in cazurile foarte grave.

"Ortopedia este cea care se ocupa in general de problemele aparatului locomotor, insa aria ei de actiune s-a extins la toate varstele folosindu-se de metode nesangerande sau chirurgicale", a precizat Radu Malancea, medicul sef al sectiei de ortopedie a Spitalului Judetean "Mavromati".

Potrivit medicilor, diagnosticarea tarzie sau incorecta se numara printre factorii care au condus la o crestere a numarului de bolnavi, dar si mediile in care se lucreaza in multe din societatile din judet.

"Desi multi sustin ca boala este cauzata de o pozitie incorecta in banca sau de ghiozdanul mult prea greu, scolioza poate avea la baza chiar si factori genetici", a precizat un medic de familie botosanean.

Romania tine capul de afis in ceea ce priveste numarul copiilor care au coloana deformata. Specialistii in ortopedie spun ca peste 13.000 de copii din tara noastra sufera de scolioza.

In perioada cresterii, o scolioza peste 30 grade se poate agrava cu 1-2 grade pe luna, lucru verificabil prin controalele periodice la 6 luni. In cazul depasirii a 50 de grade, este recomandata interventia chirurgicala.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Bărbat de 47 de ani, sancționat pentru transport ilegal de persoane!

astăzi, 19:49
98

La data de 27 martie 2024, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au oprit pentru control, pe drumul european E 587, în comuna Frumușica, un autoturism condus de un bărbat, de 47 de ani, d...

Campania antidrog care educă elevii să aleagă înțelept, la Colegiului Economic ”Octav Onicescu” Botoșani (Foto)

astăzi, 19:02
57

În scopul prevenirii consumului de droguri în rândul populației de vârstă școlară, în perioada decembrie 2023 – iunie 2024, Inspectoratul de Poliție Județean ...

Vești bune de la premierul României: supermarketurile nu vor fi închise în week-end!

astăzi, 18:22
57

Premierul Marcel Ciolacu a anunțat, joi, la începutul ședinței de guvern, că magazinele nu vor fi închise în weekend, subliniind că, „din toate semnalele primite din r&aci...