Scolile care nu au raportat regulamentul de ordine interioara, somate sa transmita datele catre ISJ Botosani!

Scolile care nu au raportat regulamentul de ordine interioara, somate sa transmita datele catre ISJ Botosani!
Inspectoratul Scolar Judetean Botosani, impreuna cu Inspectoratul de Politie Judetean si Inspectoratul Judetean de Jandarmi, au elaborat in comun planul de actiuni la nivel judetean privind asigurarea protectiei unitatilor de invatamant, a sigurantei elevilor si personalului angajat, plan care a fost aprobat si de Institutia Prefectului.

"Recomandarea noastra este de prevedere in proiectul de buget, fie la rectificare pe anul acesta, fie pentru anul viitor, a unei sume care sa conduca la imprejmuirea unitatilor de invatamant, montarea de sisteme de supraveghere si de alarmare si asigurarea pazei obiectivelor", a spus Ada Macovei, inspectorul general al ISJ Botosani.

Cele trei institutii care au elaborat acest plan de actiuni recomanda ca in unitatile de invatamant sa fie o singura cale de acces, care sa fie securizata, inchisa pe parcursul orelor si deschisa la pauza, iar legitimarea persoanelor sa se faca de catre profesorii de serviciu pe scoala, elevii fiind exclusi de la serviciul pe scoala.

"Sunt unitati de invatamant care inca nu au raportat acest regulament de ordine interioara, si facem o ultima somatie pentru trasmiterea acestor date. Amintim faptul ca vor fi efectuate si controale pe fiecare institutie in parte, ISJ, IPJ, IJJ, in sfera de competenta", a precizat sefa ISJ.

Conform datelor furnizate de Inspectoratul Scolar Judetean Botosani, in prezent, din cele 436 de unitati de invatamant, 87 din mediul urban sunt imprejmuite, iar trei nu, fiind vorba despre Gradinita 4 Saveni, Scoala 9 – Tulbureni, Grupul Scolar Flamanzi, iar in mediul rural 327 de unitati sunt imprejmuite, iar 19 nu.

Cu privire la caile de acces in unitatea de invatamant, 208 cladiri sunt cu o cale de acces, 188 cladiri cu doua cai de acces, 33 cu trei cai de acces, iar sapte cu patru cai de acces.
49 de unităţi de învăţământ au supraveghere video, trei au sisteme de alarmare în colaborare cu firme specializate de pază, 384 de unităţi nu au nici un sistem de supraveghere, nici video, nici de alarmare.

Personal de paza au doar 52 de unităţi de învăţământ, 355 nu au deloc, iar  29 de unităţi de învăţământ dispun de pază doar pe timpul zilei.

Referitor la insemnul distinctiv pentru elevi, 237 de unităţi de învăţământ au ecusoane, 53 au uniforme, 5 au insigne, 4 au eşarfe, 4 utilizează carnetul de elev ca însemn distinctiv, 7 şcoli sunt în curs de adoptare a însemnului distinctiv, în timp ce 135 de unităţi de învăţământ nu au niciun însemn distinctive.

223 de unităţi de învăţământ au ecusoane pentru vizitatori, 206 unităţi de învăţământ nu au, iar 7 sunt în curs de adoptare a unui asemenea ecuson.

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Violeta a plecat de acasă, sunați la 112 dacă ați văzut-o!

astăzi, 18:04
750

Polițiștii botoșăneni efectuează verificări pentru localizarea unei femei de 46 de ani, din comuna Vlădeni, sat Brehuiești, care astăzi a părăsit domiciliul fără a anunța familia și nic...

Reacția lui Bogdan Andone, după remiza din play-out cu FC Voluntari: „Am jucat cu sabia deasupra capului”

astăzi, 17:52
349

FC Botoșani a remizat cu FC Voluntari, scor 0-0, în etapa a 8-a a play-out-ului SuperLigii.Ce a spus Bogdan Andone, după meciul cu FC VoluntariLa finalul meciului cu FC Voluntari, Bogd...

Amenzi de 12.000 de lei aplicate de jandarmi în minivacanța de 1 Mai, botoșăneni prinși cu droguri de risc!

astăzi, 17:14
100

În minivacanța de 1 Mai, efectivele Inspectoratului de Jandarmi Județean (IJJ) din Botoșani au acționat preponderent în vederea prevenirii faptelor de tulburare a ordinii și liniștii...