Şcoli premiate în cadrul Programului Patrula de Reciclare

Şcoli premiate în cadrul Programului Patrula de Reciclare
Două unităţi de învăţământ din municipiul Dorohoi au obţinut premii în cadrul Programului Patrula de Reciclare, derulat de Asociaţia RoRec.
 
Este vorba de Liceul "Regina Maria", care a obţinut premiu pentru cea mai activă patrulă, elevii fiind coordonaţi de Aurica Borşan şi Liceul Tehnologic Special "Ion Pillat" din Dorohoi, premiat pentru cea mai mare cantitate de baterii, cordonator Iulia Chiţac.

Asociația RoRec premiază 88 de echipe din grădinițe, școli și licee din București și din fiecare județ la ediția 2014-2015 a programului național de educație de mediu Patrula de Reciclare. Și în acest an școlar, mii de copii și elevi și sute de profesori din toată țara au promovat obiceiurile bune față de mediu și colectarea selectivă a deșeurilor de echipamente electrice și electronice (DEEE) în comunitățile lor.

“Cu prilejul premierilor locale ale ediției, constatăm că programul ia avânt din ce în ce mai mult: primul argument – anul acesta am avut cel mai mare procent de școli eligibile pentru premiile locale. Aceasta înseamnă că tot mai multe școli înscrise în program sunt performante și reușesc să mobilizeze românii că colecteze civilizat și responsabil din ce în ce mai multe deșeuri electrice. [...] În unele cazuri, este vorba de unități școlare din mediul rural, Patrule care s-au implicat cu toată energia în această oportunitate de educație și voluntariat și și-au crescut mult impactul în comunitate. Nu există satisfacție mai mare pentru copii decât să vadă că adulții devin receptivi la apelurile lor [...]", spune Alexandra Arnăutu, managerul programului. 

Premiile locale recompensează eforturile și reușitele profesorilor și copiilor din timpul anului școlar. Cursa pentru premiile naționale continuă însă până la 31 august 2015 – copiii predau ștafeta celor mari. 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Grenadă defensivă descoperită de un bărbat într-o pădure din județ! (Foto)

astăzi, 18:51
127

O grenadă de mână defensivă a fost găsită în această după - amiază de un bărbat într-o pădure din localitatea Lozna. Acesta era la plimbare cu familia când a observat...

Risc de inundații pe râul Jijia și afluenții acestuia, Cod Galben până astăzi la ora 24.00, anunță hidrologii!

astăzi, 18:02
257

În acest context, ISU Botoșani a luat măsurile necesare pentru prevenirea și gestionarea operativă a potențialelor situații de urgență.Evoluţia fenomenelor hidrologice prognozate es...

Universitatea Craiova - FCSB, astăzi de la ora 21:00

astăzi, 17:08
62

Universitatea Craiova și FCSB se întâlnesc în această seară în etapa a opta a play-off-ului Superligii.Verifică aici cotele Superbet pentru meciurile din SuperLiga!...