Şcoala Altfel: "Orice vizită la muzeu, excursie, orice activitate în afara şcolii necesită bani din partea copiilor". Profesorii botoşăneni refuză să mai strângă fonduri!

Şcoala Altfel: "Orice vizită la muzeu, excursie, orice activitate în afara şcolii necesită bani din partea copiilor". Profesorii botoşăneni refuză să mai strângă fonduri!
Profesorii botoşăneni nu mai doresc să se implice în strângerea de fonduri pentru diversele activităţi ce se organizează în cadrul Săptămânii Altfel.

Iuliana Nacu, preşedintele Sindicatului Învăţămâmtului Preuniversitar, a precizat că la nivelul judeţului s-au înaintat petiţii către Consiliile ocale privind finanţarea activităţilor din cadrul Săptămânii Altfel, problema fiind adusă şi în atenţia oficialilor Ministerului Educaţiei în cadrul ueni întâliniri ce a avut loc sâmbătă la Bucureşti.

"S-a cerut o stabilire a modului în care vor fi finanţate activităţile din Săptămâna Altfel. Şi acolo trebuie de strâns bani, profesorii nu mai sunt doritori să facă acest lucru, orice vizită la muzeu, excursie, orice activitate în afara şcolii necesită bani din partea copiilor. Noi am depus o petiţie către Consiliile Locale în care am anunţaţt că nu ne vom implica în strângerea de fonduri, pentru că asta este regula. Nu dorim să generăm situaţii care aduc dubii în acest sens. Niciun părinte nu a venit niciodată să se implice în aşa ceva. Noi nu avem voie să strângem bani. Cine vine să strângă şi cine răspunde de această finanţare? Noi am tras un semnal de alarmă şi vrem să vedem care va fi atitudinea ministerului faţă de acest lucru, în urma acestor discutţii", a declarat Iuliana Nacu.

Citeste si Scoala Altfel poate fi si... altfel! Vezi cat au platit parintii in cele cinci zile!

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Beneficiarii de alocații și indemnizații își vor primi banii începând de luni!

astăzi, 09:19
32

Beneficiarii acestor sume sunt cei care primesc:- Alocația lunară de plasament;- Alocația lunară de plasament pentru copilul cu handicap;- Indemnizația de sprijin pentru plasament;...

Calendar ortodox: Îi cinstim astăzi pe Sfinţii Mucenici Petru, Dionisie şi Paulin

astăzi, 08:17
38

Pe vremea când Imperiul Roman era condus de împăratul Deciu (249-251), aprig prigonitor al creştinilor, Sfântul Mucenic Petru, un tânăr frumos şi viteaz, a fost prins de p...

Bogdan Andone răsuflă ușurat după FC Botoșani – CS Mioveni 1-0: „Băieții merită felicitări pentru că au luptat, au crezut!”

Vineri, 17 Mai 2024
400

Bogdan Andone a avut un discurs exuberant după ce FC Botoșani a învins-o pe CS Mioveni, 1-0, în turul barajului pentru menținerea/promovarea în Superliga.Unicul gol al partide...