Scenarii politice: PD-L se lasa scos de la guvernare?

Dupa ce au ramas singuri in Guvern, democrat liberalii se gandesc la patru planuri prin care sa iasa de la guvernare cu mana parlamentarilor PNL si PSD.

Potrivit Gardianul, scopul acestei strategii este unul bine determinat, si anume dizolvarea Parlamentului, organizarea de alegeri legislative anticipate si alegerea unui parlament in care PD-L sa detina majoritatea.

In cazul in care Basescu va fi ales pentru inca cinci ani, cu un guvern format din democrat liberali si cu un Parlament care sa-i asigure majoritatea dorita, cuplul Basescu-PDL si-ar atinge, in sfarsit, scopul.

Conducerea PD-L a lasat sa se inteleaga ca, dupa alegeri, Basescu poate oricand dizolva Parlamentul.

Se pare ca cele patru strategii prin care PD-L isi doreste trantirea propriului Guvern sunt: motiunea de cenzura initiata de PNL si sustinuta de PSD, asumarea raspunderii in Parlament pe Legea pensiilor, votul de investitura al vicepremierului si ministrului Vasile Blaga sau, asteptarea scurgerii termenului celor 45 de zile de interimat.

Dupa aceasta, ei spera ca actuala majoritate parlamentara sa voteze negativ doua propuneri succesive de premier facute de Traian Basescu, scrie Gardianul.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Școală din județul Botoșani, decorată de președintele României!

astăzi, 09:57

Școala Gimnazială „Mihail Sadoveanu” din Ibănești va fi decorată, pe 8 octombrie, la Palatul Cotroceni de Klaus Iohannis, președintele României. Această distincție va fi o...

Ce măsuri ia Dinamo împotriva huliganului care a aruncat cu scaunul după arbitru la meciul cu FC Botoșani!

astăzi, 09:09

Concret, în minutul 90+2 al duelului de pe stadionul Arcul de Triumf, un suporter furios al „Câinilor”, aflat în tribune, a aruncat cu un scaun spre arbitrul asistent Cos...

Tragic! Bărbat mort după ce un mal de pământ s-a surpat peste el în timp ce săpa o fântână! (video)

astăzi, 08:20

Nenorocire produsă în comuna Adâncata, din județul Suceava. Un bărbat a murit după ce un mal de pământ s-a surpat peste el în timp ce săpa o fântână. La f...