Mii de pachete de ţigări oprite din drumul spre piaţa neagră

PoliÅ£iÅŸtii de frontieră botoşăneni au descoperit în cursul lunii septembrie peste 3600 pachete de Å£igări destinate comercializării pe piaÅ£a neagră. Valoarea Å£igărilor depăşeÅŸte 14700 lei, iar valoarea amenzilor aplicate de poliÅ£iÅŸtii de frontieră ajunge la 8000 lei.

În cursul lunii septembrie 2009, echipajele formate din poliÅ£iÅŸti de frontieră de la Inspectoratul JudeÅ£ean al PoliÅ£iei de Frontieră BotoÅŸani au ridicat în vederea confiscării 3616 pachete de Å£igări de provenienţă R. Ucraina ÅŸi Moldova, aflate în bagajele cetăţenilor care au intrat în România venind din Ucraina sau Moldova. FuncÅ£ie de gravitatea faptelor comise, persoanele descoperite cu Å£igări fără documente de provenienţă au fost sancÅ£ionate contravenÅ£ional cu avertisment sau cu amenzi cuprinse între 1000 ÅŸi 1500 lei.

 La frontiera cu Moldova au fost predominante Å£igările din mărcile Plugaru, Monte Carlo sau Winston, tentativa de introducere a acestora în Å£ară fiind realizată prin punctele de frontieră, fie în cantităţi mari, în mijloace de transport special amenajate, fie în cantităţi mai mici ascunse în bagaje sau pe corpul persoanelor. La frontiera cu Ucraina, mărcile cele mai traficate au fost Ronson, Saint George sau Monte Carlo, metodele de ascundere fiind aceleaÅŸi.

Dacă de regulă cetăţenii care sunt găsiÅ£i cu Å£igări fără documente de provenienţă ascund în bagajele personale sau pe corp până la 50 pachete de Å£igări, au fost ÅŸi cazuri în care poliÅ£iÅŸtii de frontieră au descoperit ÅŸi peste 400 pachete de Å£igări într-un singur autovehicul.

Astfel, în data de 08 septembrie, un echipaj format tot din poliÅ£iÅŸti de frontieră de la Sectorul PF Dorohoi a confiscat 650 pachete de Å£igări de provenienţă R. Ucraina, aflate în bagajele a trei cetăţeni români. Cei trei ocupanÅ£i ai autovehicolului, toÅ£i cetăţeni români, cu vârste între 21 ÅŸi 39 de ani, aveau ascunse în bagaje nu mai puÅ£in de 650 pachete de Å£igări marca Monte Carlo ÅŸi Saint George cu timbru R. Ucraina, fără documente de provenienţă. Å¢igările au fost ridicate în vederea confiscării de către poliÅ£iÅŸtii de frontieră, care au aplicat ÅŸi o sancÅ£iune contravenÅ£ională în valoare de 1000 lei. Persoanele au declarat că Å£igările au fost achiziÅ£ionate din localitatea Siret în scopul comercializării în piaţă. Valoarea Å£igărilor confiscate este de aproximativ 2.800 lei.

La 10 septembrie, poliÅ£iÅŸtii de frontieră de la Sectorul PF Dorohoi au oprit pentru control, în localitatea Pomârla, un autoturism care se deplasa dinspre Racovăţ spre Dorohoi.

OcupanÅ£ii autovehiculului, toÅ£i cetăţeni români, cu vârste între 31 ÅŸi 55 de ani, aveau ascunse în bagaje 410 pachete de Å£igări marca Monte Carlo cu timbru R. Ucraina, fără documente de provenienţă. Å¢igările au fost ridicate în vederea confiscării de către poliÅ£iÅŸtii de frontieră. Persoanele au declarat că Å£igările au fost achiziÅ£ionate din localitatea Racovăţ în scopul comercializării în piaÅ£a din Dorohoi. Valoarea Å£igărilor confiscate este de aproximativ 1.730 lei.

În aceeaÅŸi zi, un alt echipaj format din poliÅ£iÅŸti de frontieră de la Sectorul PF Dorohoi au oprit pentru control pe comunicaÅ£ia Siret-Dorohoi, în localitatea Vârfu Câmpului, un autovehicul în care se aflau doi cetăţeni români. AceÅŸtia, cu vârste între 32 ÅŸi 36 ani aveau ascunse în bagajele personale 320 pachete Å£igări marca Monte Carlo ÅŸi 2222, cu timbru R. Moldova, pentru care nu deÅ£ineau documente de provenienţă. Å¢igările au fost ridicate în vederea confiscării de către poliÅ£iÅŸtii de frontieră, care au aplicat ÅŸi o sancÅ£iune contravenÅ£ională în valoare de 1500 lei. Cei doi cetăţeni au declarat că Å£igările au fost achiziÅ£ionate din localitatea Siret în scopul comercializării în piaÅ£a din Dorohoi. Valoarea Å£igărilor confiscate este de aproximativ 1.350 lei.

"PoliÅ£iÅŸtii de frontieră botoşăneni vor continua să întreprindă măsuri ferme în întreaga zonă de competenţă, în vederea depistării ÅŸi sancÅ£ionării persoanelor implicate în traficul ilegal cu Å£igări, precum ÅŸi reÅ£inerii în vederea confiscării a mărfurilor traficate", informeaza inspector de politie Minodora Racnea, purtător de cuvânt în cadrul Inspectoratului JudeÅ£ean al PoliÅ£iei de Frontieră BotoÅŸani.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Lângă noi: Primul tramvai-cafenea din România a ieșit pe traseu!

astăzi, 11:38

Primul tramvai cafenea de la noi din È›ară a ieÈ™it pe traseu la IaÈ™i. TuriÈ™tii, dar È™i ieÅŸenii au îmbrățiÈ™at rapid ideea, mai ales că drumul este foarte atractiv, urcând dealul C...

Atenționare ISU Botoșani: Autorități pregătite pentru gestionarea situațiilor de urgență!

astăzi, 10:46

La nivelul judeÈ›ului BotoÈ™ani, toate instituÈ›iile cu rol în managementul situaÈ›iilor de urgență generate de fenomenele meteorologice periculoase sunt în alertă, pregătite să inter...

Cod roșu de ploi torențiale și abundente în județul Galați!

astăzi, 10:13

Meteorologii au emis o nouă atenÈ›ionare meteo pentru judeÈ›ul GalaÈ›i. Astfel, pe 30 septembrie de la ora 00:00 până la ora 09:00 va fi COD ROȘU. În judeÈ›ul GalaÈ›i va ploua torenÈ...