Scara spiralată a vieţii: 15 trepte a câte 7 ani!

Scara spiralată a vieţii: 15 trepte a câte 7 ani!

   jurnalspiritual.eu

Starea de rătăcire în interiorul unui cuplu este adesea cauzată de faptul că unul dintre cei doi nu a conştientizat stadiul de dezvoltare în care se afla el însuşi. Uneori veţi resimţi o anumită etapă ca fiind foarte solicitantă, alteori relaxantă. Priviţi toate fazele ca pe nişte trepte de mare însemnătate pe drumul către evoluţia completă a sufletului dumneavoastră […]. Aici se pot regăsi şi marile crize existenţiale, care în realitate reprezintă paşi către propria maturizare […] De unicitatea dumneavoastră depinde stabilirea ritmului cu care veţi parcurge aceste faze […]. Prin urmare, luaţi în considerare faptul că ritmul celor şapte ani este aproximativ.
 
Viaţa noastră: de 15 ori câte şapte ani

0-7 ani: perioada corporalităţii. Facem cunoştinţă din plin cu limitele noastre trupeşti: alergare, vorbire, contacte sociale. În timpul jocului testăm primele concepte legate de parteneriat.
 
7-14 ani: perioada diferenţierii. Se dezvoltă gândirea raţională, sporind puterea de imaginaţie şi conştiinţa eului propriu. Se pun bazele idealurilor.
 
14-21 de ani: perioada împlinirii fizice. Sexualitatea se trezeşte şi se dezvoltă. Aspectul şi imaginea noastră joacă un rol important, la fel şi anturajul său prietenii. Maturitatea fizică se încheie. Din punct de vedere psihic, perceperea de sine este adesea însoţită de nesiguranţă şi nemulţumire.
 
21-28 de ani: perioada dezrădăcinării. Tânjim după mai multă autonomie şi ne rupem de casa părintească. Descoperim noi lumi în cunoaştere, în profesie şi în relaţia de dragoste. Se consolidează încrederea în sine.
 
28-35 de ani: perioada parentală. O etapă bogată în muncă şi capabilă de realizări, în care ne putem verifica valorile şi concepţiile. Ne dedicăm copiilor, fie ei propriile odrasle, fie cei de natură spirituală, cum ar fi un proiect sau o misiune socială. Se aproprie şi vremea îngrijirii persoanelor apropiate aflate la vârsta senectuţii.
 
35-42: perioada crizelor. Începutul perioadei de consolidare a devenirii spirituale este strâns legat de stări de iritare, îmbunătăţiri şi lupte purtate în interiorul nostru, precum şi în exterior, toate experimentându-se în cuplu. Drept răsplată însă, avem parte de profunzime interioară, autenticitate şi adevăr.
 
42-49: prima perioadă a înţelepciunii. Privim înapoi cu mai multă claritate decât înainte, însă ne lovim şi de graniţe. Câştigăm percepţii şi deblocăm noi resurse interioare de putere – adeseori chiar prin greutăţile pe care le traversăm din cauza sănătăţii, serviciului sau pe plan personal.
 
49-56: perioada infernului. Vom fi confruntaţi cu zonele întunecate ale sufletului. Se amplifică discernământul lucid în privinţa propriei persoane, în timp ce uneori partenerul se distanţează foarte mult. La capătul etapei dominate de umbre ne întâmpină ampla desfăşurare a spiritului – iar perechea devine călită în urma greutăţilor.
 
56-63: perioada deciziei. Conştientizam planul existenţial în care dorim să ne desfăşurăm şi care deţine cea mai mare prioritate. Ne putem debarasa de lucrurile neînsemnate şi marcăm astfel direcţia viitoarei noastre ocupaţii. Partenerul descoperă cu surprindere aspecte nebănuite în noi: forţa concentrată şi conştientizată a ceea ce urmează să se întâmple.
 
63-70 de ani: perioada observaţiei. Ghemul se descâlceşte. Suntem capabili să privim de sus, din “Turnul de observaţie, să rânduim din nou toată învăţătura primită şi să împăcăm vechile contradicţii. Relaţia cu partenerul se află sub semnul recunoştinţei şi al toleranţei reciproce.
 
70-77 de ani: perioada întineririi. Acest lucru sună poate bizar având în vedere scăderea puterilor fizice. Însă în interior, femeia, respectiv bărbatul, câştiga elasticitate şi flexibilitate, de îndată ce renunţă cu graţie la “problemele tinereţii. Cu alte cuvinte, desprindeţi-vă şi fiţi liberi.
 
77-84: perioada nebuloasă. Prin smerenie deprindem cunoaşterea intuitivă asupra felului în care putem descoperi lucruri importante printre cele neînsemnate. Perspectiva asupra întregului, ca un tot, acumulată în urma unor procese îndelungate, cuprinde acum viitorul, dar şi trecutul.
 
84-91: perioada ţesăturii. Înţelegem cum este ţesută viaţă şi învăţăm să le-o explicăm şi celorlalţi. Sfatul nostru devine valoros şi împărtăşim din înţelepciunea noastră.
 
91-98: perioada rafinamentului. "Radiem din interior", ne împăcăm cu noi înşine, trebuie să spunem mai puţine lucruri şi putem să existăm doar.
 
De la 98 mde ani încolo: perioada marii respiraţii. Pur şi simplu existăm atemporal împăcaţi cu sine, aici şi acum.
 
Sursă: Simplify your love: Cum să trăim fericiţi/ KUSTENMACHER, Marion; KUSTENMACHER, Werner Tiki. – Bucureşti: ALL, 2012 (conform sursa)

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Senator Cristian Achiței: Așternerea straturilor asfaltice, finalizată pe întreaga lungime a DN 28B Botoșani-Tg. Frumos (Foto)

astăzi, 10:21
4

Coșmarul de zeci de ani de pe drumul care leagă Botoșaniul de Tg. Frumos a luat sfârșit. Zeci de politicieni au promis vreme de două decenii repararea drumului care ne leagă județul de re...

România are platformă de promovare a turismului cultural, Botoșaniul figurează pe trei rute!

astăzi, 10:08
15

Turiștii români și străini pot descoperi noi destinații de călătorie din țara noastră, cu ajutorul platformei locale multimedia România Atractivă.Programul România Atrac...

Andone, înaintea meciului cu Mioveni: ”Trebuie să rămânem în Liga 1, indiferent de rezultat, indiferent de evoluție! Nu mă interesează!”

astăzi, 09:37
46

Va întâlni astăzi pe CS Mioveni în dublă manșă, iar turul va avea loc astăzi, de la ora 20:00, sperând și la un public numeros, care să împingă jucătorii de la s...