Scandalul dintre medicii de familie si ministrul Sanatatii tranteste usa in nasul pacientilor!

Scandalul dintre medicii de familie si ministrul Sanatatii tranteste usa in nasul pacientilor!
Protest fara precedent al medicilor de familie! De maine, 18 februarie, acestia ameninta cu un concediu in masa de trei zile.

Cu toate acestea, prímele semne au aparut deja, ieri, unii medici de familie botosaneni purtand banderola neagra.

Cadrele medicale sunt nemultumite de banii alocati de la buget pentru sectorul medicinei primare, sustinand ca bugetul pe acest an e mai mic cu 40% fata de cel alocat in 2008.

Ministrul Sanatatii, Ion Bazac, anunta insa ca bugetul s-a redus in acest an doar cu 11%. In plus, aceasta suma va fi recuperata prin programele nationale de sanatate care vor fi derulate tot de medicii de familie, respectiv programele de prevenire a cancerului de col uterin, cancerului la san si a bolilor cardiovasculare.

Medicii anunta ca vor renunta la proteste doar dupa ce vor vedea un document oficial in acest sens. Astfel, planurile raman neschimbate: in perioada 18-20 februarie toti medicii de familia intra in concediu.

De ieri, in cabinetele medicale au fost afisate anunturi prin care medicii isi roaga pacientii sa fie intelegatori in perioada imediat urmatoare, cand nu vor mai beneficia de serviciile cabinetelor de medicina de familie.

Foarte afectata va fi, insa, si medicina de urgenta, ambulantele si unitatile de urgente urmand sa primeasca cea mai mare parte a pacientilor care in mod normal ar fi trecut pe la medicii de familie.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Tânărul fermier din Botoșani: Viața între doctorat și câmpurile de rapiță din satul natal! (Foto)

astăzi, 10:09
202

Gabriel Iustinian Saveliev este din comuna Broscăuți, județul Botoșani. A studiat la Facultatea de Agricultură din cadrull Universității de Ştiinţele Vieții „Ion Ionescu de la Brad&rdq...

”Minune” în sediul Poliției Locale din Botoșani, cu o femeie din Ialomița!

astăzi, 09:44
133

În cursul zilei de miercuri, în jurul orei 10.30, o patrulă a Poliției Locale Botoșani, care acționa în zona străzii Independenței din municipiu, a observat în parcarea u...

Doctorița cu 290 de luări de mită de la bolnavi de cancer, oprită de judecători să lucreze la stat, dar lăsată să lucreze la privat

astăzi, 09:16
185

Anca Ababneh Dumitrovici a recunoscut că a primit mită de 280 de ori în mai puțin de o lună. Avocații săi au susținut că nu a putut să refuze banii și cadourile primite de la bolnavi p...