Scandalul cărnii de cal: Abator din Botoşani verificat de ANSVSA

Scandalul cărnii de cal: Abator din Botoşani verificat de ANSVSA
Autoritatea Naţională Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor a efectuat un control şi la abatorul Doly Com din judeţul Botoşani, care se numără printre abatoarele din ţară care exportă carne de cal în spaţiul comunitar.

Controlul a fost realizat în urma scandalului declanşat în Europa, fiind verificate toate abatoarele autorizate pe comerţ intercomunitar şi care au efectuat comerţ intercomunitar cu carne de cal.

La abatorul din Botoşani nu au fost identificate nereguli.

"Noi respectăm toate regulile din domeniu", a declarat Iulian Căzăcuţ, acţionarul principal al Doly Com.

De altfel, in urma verificarilor realizate la abatoarele din Romania, s-a constatat ca nu exista niciun fel de incalcare a regulilor Uniunii Europene de catre firmele romanesti sau pe teritoriul tarii noastre, a anuntat premierul Victor Ponta, precizand ca nu accepta statutul de suspect de serviciu pentru Romania.

"Nu exista nicio inclacare a regulilor europene din partea firmelor romanesti. (...) In Romania ne-am facut treaba, avem toata deschiderea pentru a nu fi afectata in niciun fel credibilitatea producatorilor romani", a declarat Ponta, in cadrul unei conferinte de presa.

Acesta s-a aratat nemultumit de faptul ca tari precum Romania sunt blamate pe acte de frauda comise de entitati straine.

"Exista determinarea de a nu fi blamati noi, doar pentru ca suntem la granita cu Europa de Est, pentru incalcarea unor reguli de catre firme si societati care se afla in alte parte. (...) Tendinta de a arunca intotdeauna responsabilitatea cat mai departe, spre eventual noi membri ai UE, spre tari care au o politica de PR mai slaba, e un lucru care ma supara", a afirmat premierul.

Un abator din Romania a fost acuzat ca ar fi responsabil pentru carnea de cal ajunsa pe rafturile din Occident drept carne de vita.
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

38 de ani de la dezastrul de la Cernobâl. La Botoșani ”bate-un vânt ciudat…” (Foto)

astăzi, 14:26
129

Pe 26 aprilie 1986, la ora 01:23 noaptea, cel de-al patrulea reactor al centralei nucleare a explodat. O explozile care a degajat emisii puternic radioactive, nori întregi începând c...

Centrul Vechi s-a umplut de oameni și mașini! Care au fost „vedetele” la Retroparada Primăverii (Foto, Video)

astăzi, 12:50
353

Retroparada Primăverii, eveniment organizat de Retromobil România, a fost și anul acesta un prilej pentru botoșăneni de a adimira mașini construite în ultima jumătate de secol, unele...

Apă sistată într-un oraș și mai multe localități din Botoșani!

astăzi, 12:09
272

Urmare a avariei produse în zona localității Leorda pe conducta din oțel Ø 400 mm, remediată operativ de echipele Nova Apaserv Botoșani, și având în vedere că umplerea ...