SCANDAL la un meci de Liga a IV-a: Arbitru strans de gat, palmuit si jucator calcat in picioare - FOTO, VIDEO

Meciul de Liga a IV-a dintre Rapid Ungureni si Luceafarul Mihai Eminescu a fost la un pas sa se transforme intr-o bataie generala.

Era minutul 35, iar oaspetii conduceau cu 3-0 si totul se indrepta spre o victorie clara a liderului campionatului judetean, insa gazdele au reactionat asa cum stiu cel mai bine de cativa ani de zile: cu pumni, palme si scandal.

"Acolo cand nu e scandal? In minutul 35, conduceam cu 3-0 si a inceput bataia. Au strans arbitrul de gat. I-au tras si palme, nu numai de gat, dar el sigur nu o sa recunoasca. Nu stiu cum a reusit arbitrul sa mai tina meciul, cred de frica. Si observatorul (n.red. Bogdan Zanfirescu - seful arbitrilor din Botosani) era cam speriat si chiar ma gandeam ce facem? Cum iesim de aici? Nu se face asa ceva, cand vezi ca esti condus. Imi tot spuneau: v-am zis sa nu ne dati multe. Dar eu ce sa fac? A vazut toata lumea ce s-a intamplat acolo. L-am sunat si pe presedintele AJF Botosani si i-am spus. Nu se poate asa ceva. Si la Flamanzi e la fel. In situatia asta ne retragem din campionat. Pai copii astia au 19 ani, au si ei un viitor, ce sa faca, sa-si rupa gatul la Ungureni?", a declarat presedintele echipei Luceafarul Mihai Eminescu, Petru Filip.

Centralul partidei, Alexandru Sofronie, a negat ca ar fi fost lovit, asa cum a banuit si presedintele Luceafarului, precizand ca doar a fost inconjurat de cativa jucatori de la gazde, suparati ca a acordat un cartonas galben pentru un fault.

"In minutul 35 s-a petrecut un fault, iar in jurul meu s-au strans 5-6 jucatori de la Rapid Ungureni si s-a creat un meleu. Acestia au protestat pentru un cartonas galben pe care l-am dat si pentru proteste am mai acordat un cartonas galben. Nu m-au atins si nu m-au lovit, doar ne-a invartit pe acolo", a declarat arbitrul Alexandru Sofronie (foto jos).



Oficialii echipei din Ipotesti spun ca la acest meci a fost observator chiar seful arbitrilor, care in loc sa ia masuri, i-a fost frica.

"Am luat observatorul cel mai in masura sa ia masuri la acest meci, iar el s-a c***t pe el de frica. Pe langa asta a vazut ca asistentul medical era un fals, un betiv", ne-a declarat Ilie Andrici, directorul sportiv al Luceafarului Mihai Eminescu.

Contactat telefonic de Stiri.Botosani.ro, observatorul Bogdan Zanfirescu, care este si presedintele Comisiei Judetene a Arbitrilor Botosani, a precizat ca acest meci a fost ca oricare meci desfasurat la Ungureni.

"Acolo asa este mereu. Multe nemultumiri, orice fluieri ei nu sunt de acord. Nu este nimic nou, totul e vechi. Arbitrul a dat un cartonas galben la un jucator si ei s-au strans asa cum se strang jucatorii de obicei. Nu au fost loviri, dar e stilul lor.", a declarat Bogdan Zanfirescu.

Acesta a vorbit si despre asistentul medical al partidei, despre care spune ca nu era chiar beat, ci doar putin sub influenta bauturilor alcoolice, desi "sa fiu sincer nici nu stiu daca era beat sau daca era asa cum sunt toti de acolo, mai euforici".

"Eu l-am pus sa-si scrie datele de indentificare, exact cum e procidura. Daca o echipa considera ca nu e cadru medical, atunci au dreptul la contestatie si Comisia de Disciplina poate decide ca echipa gazda sa piarda meciul cu 3-0", a mai spus Zanfirescu.

Pe langa acest incident, jucatorul Mircea Vechiu de la Luceafarul Mihai Eminescu a fost pur si simplu calcat in picioare de unul dintre fratii Palalaie, cunoscuti in fotbalul judetean ca "spaima fotbalului". Acesta are niste vanatai serioase pe spate, dupa ce a fost calcat in timpul partidei (foto jos). Si...surpriza, niciun jucator nu a fost eliminat.



Atat observatorul, cat si centralul partidei, sustin ca nu au vazut faza in care jucatorul oaspetilor a fost calcat in picioare, pentru ca fusese un fault asupra fotbalistului, iar arbitrul a lasat avantaj si toate privirile s-au indreptat catre minge. 

"Este posibil sa fi fost calcat, dar nu l-am vazut pentru ca arbitrul a lasat avantaj si faza a continuat si ne-am indreptat privirile catre minge", a precizat Bogdan Zanfirescu.

La final s-a terminat 3-3, dupa ce, de frica sa nu se accidenteze, jucatorii Luceafarului nu au mai fortat. La pauza meciului, oficialii oaspetilor au depus o contestatie pentra ca gazdele nu ar fi avut trei jucatori cu varsta sub 21 de ani in teren.

Astfel de incidente in Liga a IV-a din Botosani nu sunt o noutate. Centralul Alexandru Sofronie a mai incasat in anul 2012 o minge in figura de la un jucator de la Trusesti (foto jos).



In anul 2010, arbitrul Dumitru Branza a fost pur si simplu calcat in picioare de jucatorii de la Bucovina Rogojesti. (video jos).

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

La un pas de nenorocire: Mașină răsturnată pe cupolă, șoferul a scăpat ca prin minune! (Foto)

Thursday, 3 October 2024

Accidentul a avut loc pe raza localității Dângeni. La fața locului s-au deplasat pompierii din cadrul Gărzii de Intervenție Trușești, cu o autospecială de stingere și modul de desc...

Activități preventive în sistem integrat, desfășurate de specialiștii de la Antidrog cu elevii Colegiului Economic „Octav Onicescu” Botoșani! (foto)

Thursday, 3 October 2024

Cei 120 de elevi participanți la activități au discutat împreună cu specialiștii antidrog și polițiștii despre planurile lor de viitor și despre modalitățile în care aceste obie...

Dramaturgi de toate vârstele, așteptați să participe la Festivalul-Concurs de Creație și Interpretare a Piesei de Teatru într-un Act „Mihail Sorbul”!

Thursday, 3 October 2024

Desfășurat o dată la doi ani, festivalul își propune prin ambele secțiuni – creație și interpretare - descoperirea și promovarea talentelor dramaturgice în rândul amato...