Cristoiu: "Intentia Rusiei este de a pastra un balamuc total pana pe 25 mai"

Ion Cristoiu este de parere ca "intentia Rusiei este aceea de a pastra un balamuc total pana pe 25 mai", ziua alegerilor prezidentiale in Ucraina. "Va fi un pretext pentru est de a nu recunoaste noul presedinte", a spus Ion Cristoiu la REALITATEA TV, care a precizat ca Rusia va considera puterea de la Kiev ca fiind "nelegitima si fascista".

"Nu e o ofensiva a Rusiei! Este o reactie la o permanenta ofensiva a Occidentului. Ce ma intreb eu este daca Rusia are forta militara economica sa fie la inaltimea ambitiilor sale de a trece o superputere? Daca e un colos cu picioare de lut si poate face fata sanctiunilor economice", a spus Ion Cristoiu.

Cat despre o posibila implicare a europarlamentarilor romani, Ion Cristoiu a explicat la REALITATEA TV ca va fi aproape imposibila. "Cum sa discute intre ei, cand noi avem o disputa la nivelul premierului si presedintelui? Daca noi am avea o iniatitiva, sa zicem, de exemplu, sa-i salvam pe ucraineni. Sunt aproape sigur ca daca initiativa o va avea presedintele, il va contrazice premierul. Si invers.

Poate pana la urma se vor linisti lucrurile si  Ucraina va ramane de partea Occidentului, dar va fi o mare problema cu modernizarea acestei tari si aducerea ei la standardele europene. Una din teza principala fluturata de Moscova este apararea cetatenilor rusi", a spus Ion Cristoiu la REALITATEA TV.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

La un pas de nenorocire: Mașină răsturnată pe cupolă, șoferul a scăpat ca prin minune! (Foto)

Thursday, 3 October 2024

Accidentul a avut loc pe raza localității Dângeni. La fața locului s-au deplasat pompierii din cadrul Gărzii de Intervenție Trușești, cu o autospecială de stingere și modul de desc...

Activități preventive în sistem integrat, desfășurate de specialiștii de la Antidrog cu elevii Colegiului Economic „Octav Onicescu” Botoșani! (foto)

Thursday, 3 October 2024

Cei 120 de elevi participanți la activități au discutat împreună cu specialiștii antidrog și polițiștii despre planurile lor de viitor și despre modalitățile în care aceste obie...

Dramaturgi de toate vârstele, așteptați să participe la Festivalul-Concurs de Creație și Interpretare a Piesei de Teatru într-un Act „Mihail Sorbul”!

Thursday, 3 October 2024

Desfășurat o dată la doi ani, festivalul își propune prin ambele secțiuni – creație și interpretare - descoperirea și promovarea talentelor dramaturgice în rândul amato...