SCANDAL la Roma! Hotarare de Consiliu Local pentru asfaltarea unui drum deja asfaltat, ce duce la poarta primarului: "Vom face o plangere penala"

O situatie mai putin intalnita a avut loc, vineri dimineata, in comuna Roma, din judetul Botosani, acolo unde consilierii locali s-au reunit in sedinta extraordinara pentru a aproba asfaltarea unui drum satesc ce a fost deja asfaltat.

La finalul anului 2014, consilierii locali din comuna Roma au aprobat un proiect de hotarare pentru modernizarea a 850 de metri de drum satesc, de la intersectia cu drumul judetean Botosani - Nicseni si pana la primarie, iar in luna ianuarie a acestui an s-au aprobat in jur de 270.000 de lei pentru aceste lucrari. 

In vara aceasta au inceput lucrarile si s-au asfaltat cei 850 de metri, plus inca 170 de metri, de la primarie si pana la intersectia cu drumul comunal Roma - Dimacheni, care se realizeaza in prezent, iar suma a ajuns la 350.000 de lei. 

Dupa ce s-au terminat lucrarile, conducerea Primariei Roma a inaintat Consiliului Local un proiect prin care sa se schimbe denumirea de modernizare in reparatii, plus un deviz de lucrari pentru cei 170 de metri asfaltati, lucru ce ar fi trebuit sa se intample inainte. 

Hotararea de Consiliu Local a fost aprobata, vineri, cu 10 voturi pentru si doua abtineri.

O parte dintre consilierii locali PNL il acuza pe primar ca a turnat asfalt ca sa poata ajunge mai usor acasa si asta pentru ca primarul Gheorghe Birliga locuieste pe drumul comunal Roma - Dimacheni.

"Cand m-au sunat si mi-au spus ca este sedinta pentru a aproba un deviz de lucrari pentru reparatii curente va dati seama ca m-am enervat. Vii cu devizul de lucrari dupa ce ai facut lucrarea. Normal era sa vina inainte de a incepe lucrarea. Daca noi acum nu aprobam, ce se intampla? Stricau asfaltul si puneau altul? Ei fac, ei executa, iar prostimea o sa aprobe, pentru ca ei stiu ca au majoritatea in Consiliul Local. Drumul duce catre casa primarului. Nu cred ca este o coincidenta, pentru ca noi anul trecut am aprobat doar 850 de mentri, iar de aici de la primarie si pana la drumul comunal Roma - Dimacheni mai sunt aproape 200 de metri, care nu au fost aprobati de noi. Ca sa mearga mai usor acasa si ca nu se prafuiasca domnul primar, a asfaltat si acea bucata", ne-a declarat Gica Tabultoc, consilier PNL.

Acesta a adaugat ca vrea sa faca plangere penala impotriva celor care au efectuat lucrarile fara aprobarea Consiliului Local.

"Vom face o plangere penala pentru ca au executat lucrari fara aprobarea Consiliului Local. Nu e normal sa faci niste lucrari fara sa ai bani prinsi in buget", a mai spus Gica Tabultoc. 

Primarul Comunei Roma, Gheorghe Birliga, spune ca este adevarat ca trebuia mai intai aprobarea consilierilor si mai apoi sa inceapa lucrarile, insa se scuza ca ar fi trebuit sa plece constructorul si nu a avut timp sa convoace sedinta.

Cat despre drumul care duce acasa la el, acesta a spus: "Casa mea este mai incolo, este pe drumul Roma -Dimacheni la jumatate de km. Noi am prelungit pana la 1000 de metri ca sa facem legatura cu drumul Roma - Dimacheni. Nu am cerut aprobarea consilierilor deoarece constructorul pleca dupa aia si nu mai aveam posibilitatea sa facem diferenta aia de 170 de metri".

"Lucrarea e efectuata, nu e receptionata. In schimb modernizarea inseamna SF, PT, expertiza tehnica, in jur de 9 miliarde ar fi costat. Vreau sa va spun ca noi nu am efectuat modernizarea, ci reparatii curente. Ne-ar fi costat triplu. Costul este undeva la 3 miliarde 500 cu tot cu TVA", a spus si viceprimarul Mihai Asiminicesei.

Prefectul Costica Macaleti a precizat ca va acorda o atentie sporita acestei Hotarari de Consiliu Local de la Roma, imediat ce aceasta va ajunge la Prefectura.

VIDEO:

FOTO:








 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Caz revoltător: Un tânăr din Botoșani, cu arsuri grave, a fost refuzat de marile spitale din țară!

astăzi, 15:08

Tânărul a ajuns în stare critică după un accident casnic, în urma căruia a suferit arsuri pe 60% din suprafaţa corpului. În prezent, el este la Spitalul Județean de Urgen...

(P) Cum îi explici copilului tău importanța îngrijrii corecte a dinților?

astăzi, 13:37

Îngrijirea dinților este un aspect esențial al sănătății generale, iar ca părinte este important să îți înveți copilul de mic importanța acestui obicei zilnic. A explica u...

14 în cursa pentru președinte! Ei sunt candidații care ne cer votul în primul tur!

astăzi, 12:52

Biroul Electoral Central a stabilit, joi, ordinea de înscriere în buletinul de vot a candidaţilor la alegerile prezidenţiale. Tragerea la sorţi a fost efectuată în prezenţa memb...