SCANDAL LA PARLAMENT!

SCANDAL LA PARLAMENT!

   Mediafax

Dacă nu trece moţiunea, intrăm peste ei!, ameninţă protestatarii adunaţi la Palatul Parlamentului. Mii de sindicalişti, care s-au adunat la Palatul Parlamentului, au început să formeze deja un lanţ uman în zona Parcului Izvor, alte sute de bucureşteni alăturându-li-se protestarilor sau urmârindu-i de pe partea opusă a trotuarului unde se desfăşoară acţiunea acestora.

În lanţul uman s-au adunat deja sindicalişti din diferite federaţii, fiind prezenţi funcţionari publici, cadre medicale, cadre didactice, angajaţi de la Poşta Română.

Mai mulţi protestatari au forţat una din intrările spre Parlament dinspre Parcul Izvor.

Oamenii sunt veniţi din toate judeţele ţării, ei având pancarte pe care sunt scrie numele sindicatului pe care îl reprezintă şi zona în care activează.

Protestarii au bannere pe care scrie "Jos dictatorul, jos Guvernul", "Opriţi genocidul", "Dacă nu votaţi cu noi, sunteti egali cu un gunoi", "Demisia" şi strigă "Jos Guvernul Boc" şi "Ruşine să vă fie".

Sute de persoane stau de partea cealaltă a trotuarului, la Parcul Izvor, urmărind acţiunea sindicaliştilor sau încercând să li se alăture.

În zona Parcului Izvor se circulă cu dificultate, mai mulţi poliţişti dirijând traficul.

La capătul lanţului uman sunt aproximativ 20 de jandarmi şi mai multe maşini de intervenţie ale Jandarmeriei.

Sindicaliştii care protestează, marţi dimineaţă, la una din intrările spre Parlament dinspre Parcul Izvor, au încercat să forţeze poarta de acces, trăgând de gard şi aruncând cu apă în jandarmii şi poliţiştii care păzesc zona din curtea instituţiei.

Câţiva protestatari s-au grupat în faţa porţii, de care au început să tragă pentru a forţa intrarea, strigând la forţele de ordine. Nemulţumiţi că nu au reuşit forţarea porţii de acces, sindicaliştii au scos sticle cu apă, cu care i-au stropit pe jandarmii şi poliţiştii aflaţi în curtea instituţiei. Incidentul a fost stins la scurt timp de la declanşare, protestatarii renunţând la acţiune.

La intrările spre Parlament dinspre Parcul Izvor protestează sindicalişti de la CNSLR Frăţia şi BNS, dar şi alte persoane care s-au alăturat mitingului organizat de confederaţii.

Protestatarii au început să ameninţe, strigând că dacă moţiunea nu trece, la ora 16.00, intră "peste parlamentari".

"Intrăm peste ei" strigă cele trei mii de persoane care au format lanţul uman în jurul Palatului Parlamentului
. (Mediafax)
 

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Acoperișul unei case din Botoșani a fost cuprins de flăcări, proprietara a suferit un atac de panică! (foto)

astăzi, 14:06
8

Un incendiu s-a produs, în urmă cu puțin timp, într-o gospodărie de pe strada Ion Pilat, din municipiul Botoșani. Acoperișul unei case s-a aprins de la un scurtcircuit.În mo...

Autovehicul de 37.500 de lei furat din Italia, oprit la Rădăuți-Prut de polițiștii de frontieră!

astăzi, 13:30
64

S-a întâmplat în a doua zi de Paște, în jurul orei 12:30, în Punctul de Trecere a Frontierei Rădăuți-Prut - I.T.P.F. Iași.Acolo s-a prezentat pentru efectuarea f...

Ofertă la teatru de Zilele municipiului Botoșani: Un bilet plus unul gratuit la „Iubesc. Iubesc. Te iubesc!”

astăzi, 12:59
66

Sâmbătă, 11 mai, de la ora 18:00, la Casa Tineretului, se va juca spectacolul „Iubesc! Iubesc! Te iubesc!” de Avtandil Varsimașvili, regizat de regizorul georgian Andro Enukidze. ...