Scandal INTERNATIONAL de proportii. Romania, implicata in reteaua de medicamente contrafacute

Politia Romana face cercetari, dupa ce o firma din Arad ar fi implicata in mafia medicamentelor. Scandalul a izbucnit dupa ce mai multe medicamente contrafacute si furate au ajuns in tari din Europa.

Reteaua internationala facea trafic cu medicamente contrafacute si furate, pentru vindecarea cancerului. Autoritatile italiene sunt cele care au deschis o ancheta internationala in acest caz, dupa ce au aflat ca medicamentele au ajuns in alte tari din Uniunea Europeana, in special in Germania, Finlanda si Marea Britanie.

Potrivit autoritatilor italiene, structura centrala a retelei ordona furturi de medicamente din spitale sau chiar din masinile de distributie din Italia. Marfa era apoi transferata catre o firma de vanzari en gros, cu licenta pentru comert de medicamente, firma respectiva primea facturi de medicamente de la falsi distribuitori din Ungaria, Romania si Lituania, iar ulterior acestea erau vandute in alte tari din Uniunea Europeana. In unele cazuri, membrii acestei retele schimbau continutul medicamentelor, le diluau concentratia, le reetichetau, iar continutul original il vindeau la un pret mult mai mare in Europa de Vest.

Firma din Romania implicata in acest scandal se afla la Arad, iar patronul sau este cetatean italian.

Potrivit Agentiei Nationale a Medicamentului, citate de Romania TV, firma din Arad intocmea documente false pentru trei tipuri de medicamente pentru cancer.

Vasile Barbu, presedintele Asociatiei Nationale pentru Protectia Pacientilor, a declarat pentru Romania TV: "Nu as putea sa spun ca au ajuns pe piata din Romania, s-au vehiculat doar actele nu stiu daca si produsele.. Romania nu este pregatita sa previna astfel de situatii. Riscul e foarte mare, pentru ca nu avem aceste mijloace pentru a preveni, cred ca trebuie sa ne trezim sa facem o astfel de preventie. Aceste medicamente au un pret foarte mare si tenteaza pe oricine sa faca astfel de fapte. Tehnologii de ambalare, de falsificare, sunt la tot pasul. Le gasim la distribuitori ilegali care vand in spitale sau pe internet astfel de medicamente".
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

La un pas de nenorocire: Mașină răsturnată pe cupolă, șoferul a scăpat ca prin minune! (Foto)

Thursday, 3 October 2024

Accidentul a avut loc pe raza localității Dângeni. La fața locului s-au deplasat pompierii din cadrul Gărzii de Intervenție Trușești, cu o autospecială de stingere și modul de desc...

Activități preventive în sistem integrat, desfășurate de specialiștii de la Antidrog cu elevii Colegiului Economic „Octav Onicescu” Botoșani! (foto)

Thursday, 3 October 2024

Cei 120 de elevi participanți la activități au discutat împreună cu specialiștii antidrog și polițiștii despre planurile lor de viitor și despre modalitățile în care aceste obie...

Dramaturgi de toate vârstele, așteptați să participe la Festivalul-Concurs de Creație și Interpretare a Piesei de Teatru într-un Act „Mihail Sorbul”!

Thursday, 3 October 2024

Desfășurat o dată la doi ani, festivalul își propune prin ambele secțiuni – creație și interpretare - descoperirea și promovarea talentelor dramaturgice în rândul amato...