Scandal în Senat. Gabriel Oprea către PSD: Să dea Dumnezeu să rămâneţi cât mai puţini!

Război al declaraţiilor în toată regula astăzi în Senat la dezbaterea moţiunii simple a PSD pe tema Apărării. Protagonişti: parlamentarii social-democraţi şi cei ai UNPR, în frunte cu ministrul Apărării, Gabriel Oprea. "Trădători" şi blesteme s-au făcut auzite în Parlament. Mai puţine poate despre pensii.

"Este clar că PSD are o problemă, care se cheamă Gabriel Oprea şi UNPR, pentru că noul partid va sparge monopolul PSD şi va curma supremaţia social-democraţilor pe zona stângii româneşti. (...) Tot mai mulţi parlamentari aleg să vină alături de noi, iar dumneavoastră, care nu aveţi nimic sfânt şi nu credeţi în nimic, veţi rămâne din ce în ce mai puţini, aşa să ne ajute Dumnezeu", a spus Oprea, la finalul discursului său, făcându-şi şi semnul crucii.

"A venit momentul să spunem lucrurilor pe nume, această moţiune este preţul pe care îl plătesc ca om politic pentru că mi-am respectat principiile până la capăt şi nu am trădat intresul naţional. Am refuzat să pactizez cu crima organizată, am refuzat să numesc interlopi în funcţii de care depindea siguranţa naţională, am refuzat să-mi sacrific onoarea de militar de dragul unei funcţii", a tunat ministrul.

Oprea a arătat că, fiind forţat să părăsească PSD, şi-a creat un nou drum, înfiinţând UNPR, partid ce "va sparge monopolul PSD şi îl va detrona din poziţia de principal exponent al stângii". "Ceea ce părea imposibil adevenit iminent, steaua PSD apune. În faţa concurenţei PSD şi mai ales cei de la vârful acestui partid nu ştiu ce să facă, este o stare de panică generalizată ce îi impinge pe unii la gesturi disperate. Se fac liste, se lansează atacuri murdare, se transmit presei informaţii otrăvite, s-a încercat pe toate căile blocarea UNPR", a arătat Oprea. "Aceasta este singura miză a moţiunii care se dezbate astăzi, atacarea UNPR, partidul care va detrona PSD", a mai spus acesta.

De cealaltă parte, pesediştii au aruncat cu cuvinte grele. "Dacă au ajuns trădătorii să ne vorbească despre demnitate şi onoare, mi se pare îngrijorător. Pentru că domnul ministrul Gabriel Oprea şi-a permis să facă promo de la aceste microfoane pentru propriul partid, în loc să ne răspundă chestiunilor legate de moţiune, îmi permit şi eu să-i dau un mic răspuns pentru că afirmat că acest nou partid va sparge monopolul PSD, acest nou partid a spart deja monopolul PDL, şi dovadă stau minutele pe care PDL le-a acordat astăzi acestui grup", a replicat pesedistul Daniel Savu.

Moţiunea nu a avut nicio şansă

Plenul Senatului a respins moţiunea simplă a PSD intitulată "Guvernanţi, opriţi umilirea pensionarilor şi militarilor români!", cu 49 de voturi pentru, 65 de voturi împotrivă şi nicio abţinere. (Realitatea.net)
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Polițiștii de frontieră botoșăneni au confiscat marfă contrafăcută care trebuia să ajungă în Ucraina (Foto)

astăzi, 10:49
41

Polițiștii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Racovăț au descoperit, în urma unui control efectuat asupra unui microbuz, peste 680 bunuri, toate purtând î...

Premiul I obținut de un artist botoșănean la Festivalul de la Sarajevo! ”Truda de mii de ore este răsplătită” (Foto)

astăzi, 10:02
115

În perioada 25-29 aprilie 2024 se desfășoară Festivalul Internațional de Chitară de la Sarajevo, organizat de Asociația Chitariștilor din Federația Bosniei și Herțegovinei.Printre ...

Francofonie și dezvoltare durabilă la Botoșani: ”Să fie viață în oraș!” (Foto)

astăzi, 09:29
89

Miercuri, 24 aprilie 2024, Casa Corpului Didactic Botoșani a găzduit Conferința internațională “Vers des villes durables – Que la ville reste vivable!“ (traducere în conte...