Scandal in Parlament: Victor Ponta va fi sanctionat! Vezi de ce!

Scandal in Parlament: Victor Ponta va fi sanctionat! Vezi de ce!
Comisia juridica a Camerei Deputatilor a decis sa propuna Biroului permanent sanctionarea deputatului PSD Victor Ponta cu interzicerea participarii la lucrarile Camerei pe o perioada de maximum 15 zile, pe motiv ca un alt deputat a votat cu cartela sa la sedinta din 21 iunie 2011, informeaza adevarul.ro.

Decizia comisiei a fost luata in prezenta a trei deputati, Daniel Buda, Gabriel Andronache si Gheorghe Gabor, la sesizarea Institutului de Politici Publice.

IPP a sesizat faptul ca in sedinta de plen din 21 iunie 2011 a fost inregistrat votul cu cartela electronica a lui Victor Ponta la un proiect de lege si dupa 4 minute liderul PSD facea declaratii la Palatul Cotroceni. IPP a considerat ca Ponta nu putea sa ajunga de la Parlament la Palatul Cotroceni in 4 minute si a solicitat Camerei Deputatilor numele deputatului care a utilizat ilegal cartela lui Victor Ponta.

Reprezentantul staff-ului Comisiei juridice a mentionat ca l-a invitat de opt ori pe Victor Ponta sa vina la Comisia juridica, dar nu a primit niciun raspuns, potrivit adevarul.ro.

Presedintele Comisiei, Daniel Buda, a propus inaintarea catre Biroul Permanent a propunerii de sanctionare a lui Victor Ponta conform art 213 alin. 1. lit e, adica cu interzicerea participarii la lucrarile Camerei Deputatilor pe o perioada intre 1 si 15 zile.

"Biroul Permanent este cel care aplica sanctiunile in astfel de cazuri", a precizat Buda.

Deputatul PNL Gheoghe Gabor a atentionat ca este o lipsa de cvorum in comisie pentru a lua o decizie, iar Daniel Buda a replicat ca decizia Curtii Constitutionale a reglementat chestiunea legata de cvorumul la comisii.

Comisia juridica va inainta o adresa si catre Secretariatul general al Camerei pentru a vedea daca a fost identificat deputatul care a votat in locul lui Victor Ponta.

IPP afirma ca decizia Comisiei juridice a Camerei Deputatilor in legatura cu deputatul PSD Victor Ponta, luata marti, a fost amanata, nejustificat, cu peste noua luni, si a fost luata in contextul unei dispute politice cunoscute intre conducerea Camerei si liderul social-democrat.

IPP precizeaza, cu referire la decizia Comisiei Juridice din Camera Deputatilor de a inainta Biroului Permanent propunerea de sanctionare a deputatului Victor Ponta, ca a cerut Camerei Deputatilor sa investigheze situatia afisarii numelui liderului PSD in lista cu voturile finale din plen in acelasi interval orar in care presa il filma, in direct, la Cotroceni Cotroceni.

"In temeiul Regulamentului Camerei Deputatilor consideram ca oricarui deputat, indiferent de functia lui politica, trebuie sa i se aplice prevederile regulamentare care se refera la votul multiplu cu cartela in plenul Parlamentului, in baza dovezilor pe care conducerea Camerei trebuie sa le ia in considerare. Ne atrag insa atentia conditiile aplicarii sanctiunii. Decizia Comisiei Juridice, compusa ieri, 3 aprilie 2012, din numai 3 membri dintr-un total de 23, a fost luata la peste 9 luni (noua luni) de la sesizarea Institutului pentru Politici Publice in pofida insistentelor acestuia de a fi luata in discutie concomitent cu alte sesizari ale sale privind votul multiplu din Camera ce au fost discutate deja", se arata intr-un comunicat IPP remis, astazi.

IPP precizeaza ca nu poate ignora faptul ca decizia Comisiei Juridice de marti vine in contextul unei dispute politice cunoscute intre conducerea Camerei Deputatilor si partidele de opozitie, respectiv presedintele PSD.

"Cazul Victor Ponta ar fi trebuit luat in discutie de mult iar amanarea cu peste noua luni nu are nicio justificare din punctul de vedere al IPP. În decizia Comisiei Juridice de ieri prezentata in presa nu regasim nicio mentiune legata de identificarea, asa cum am solicitat, a deputatului care a folosit cartela de vot a lui Victor Ponta si solicitam in continuare acestei Comisii sa trateze cu toata atentia sesizarile noastre. Vom urmari ca si Biroul Permanent sa se pronunte in continuare", se mai arata in comunicat.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Sute de elevi botoșăneni au participat la Conferința Județeană „Educăm pentru viitor!” (foto, video)

Vineri, 10 Mai 2024
123

Vineri dimineață, la Casa de Cultură a Sindicatelor „Nicolae Iorga” Botoșani, începând cu ora 11:00, s-a desfășurat Conferința Județeană „Educăm pentru viitor!&...

Un polițist din Botoșani, abia ieșit la pensie, a murit la doar 46 de ani! (foto)

Vineri, 10 Mai 2024
4351

Doliu și la Inspectoratul de Poliție Județean (IPJ) din Botoșani, după ce un coleg abia ieșit la pensie a trecut la cele veșnice.Agent șef principal de poliție Adrian Sobîrneț a mu...

Vrei să devii jandarm? Mai ai doar patru zile la dispoziție pentru a păși spre o carieră în Jandarmeria Română!

Vineri, 10 Mai 2024
232

Jandarmii din imagini au făcut acest „pas" cu câțiva ani în urmă, din dorința de a avea un loc de muncă sigur, care să le ofere satisfacții profesionale și personale și...