Scandal cu sticle incendiare si furci, intre maghiarii si romii din Harghita!

Zeci de maghiari din judetul Harghita au luat cu asalt comunitatea roma, dupa ce s-a stabilit ca un rom care injunghiase un maghiar va fi cercetat in stare de liberatate!

Peste 70 de etnici maghiari din localitatea Sancraieni, judetul Harghita, s-au strans joi seara ca sa ii pedepseasca pe romii din comunitatea lor, dupa ce unul dintre ei a ajuns la spital in urma unui conflict.

"Scandalul a izbucnit in urma cu doua zile. Miercuri un rom si un maghiar s-au certat, iar cel maghiar a ajuns la spital cu o plaga injunghiata", a declarat pentru Antena 3 Gheorghe Filip de la Inspectoratul Judetean de Politie Harghita.

Joi, in jurul orei 20.45, aproximativ 70 de persoane s-au strans si s-au dus unde isi au casele romii sa le aplice o corectie.

Se pare ca apropiatii victimei au fost nemultumiti de faptul ca agresorul urma sa fie cercetat in stare de libertate. La fata locului au sosit in scurt timp aproximativ 120 de politisti, jandarmi si cei de la Interventie rapida.

"Cand totul parea ca s-a linistit au aparut trei romi cu furci fara sa faca nimic. Insa simpla lor prezenta i-a enervat pe cei din grup, care au aruncat o sticla incendiara intr- o magazie si un grajd. Nu au fost inregistrate victime omenesti sau animale", a mai declarat Filip.

Politistii vor ramane in zona si vineri pana cand spiritele se vor calma.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Cod Galben de inundații în Botoșani, de duminică dimineață până luni seară!

astăzi, 14:02

Hidrologii au actualizat prognoza și au anunțat că există risc de inundații pe râul Jijia și afluenții acestuia și au emis un cod galben de duminică, de la ora 06:00, până luni, ...

Ziua și amenzile: Cheflii din Centrul Vechi ”deranjați” de polițiștii locali!

astăzi, 13:28

În ciuda controalelor dese, a monitorizărilor permanente prin intermediul camerelor de supraveghere instalate în zonă, abaterile sunt la ordinea zilei. În cursul zilei de joi, 2...

Leon Dănăilă despre ultimele clipe ale soției sale, Alexandrina: ”Nu am încetat să-i duc flori nici când se afla în stare de inconștiență pe patul de spital!” (Foto, Video)

astăzi, 11:43

Puțini știu că medicul Leon Dănăilă a fost un soț împlinit, un bărbat care și-a iubit și încă își iubește soția, chiar și după moarte. Cei doi s-au cunoscut la Com...