Şase capete de acuzare pentru autorul accidentului mortal de la Roma!
BOTOSANI

Şase capete de acuzare pentru autorul accidentului mortal de la Roma!
Conducere pe drumurile publice a unui vehicul neînmatriculat, respectiv cu număr fals de înmatriculare, conducere fără permis, sub influenţa alcoolului, părăsirea locului accidentului şi ucidere din culpă- toate acestea sunt acuzaţiile pentru care Cristian Florin B., din Roma, a fost trimis în judecată.

Asta după accidentul pe care l-a provocat în noaptea de 18 spre 19 septembrie, pe drumul judeţean ce face legătura între municipiul Botoşani şi comuna Roma.

Aflat în stare de ebrietate, Cristian- Florin B. a urcat la volanul unei maşini ale cărei numele de înmatriculare montate erau de la un alt autoturism, l-a luat pe Corneliu N., de 33 de ani, şi împreună au pornit spre Botoşani. Pe fondul lipsei de experienţă în condus, a vitezei excesive, dar şi a reflexelor încetinite de alcool, tânărul a pierdut controlul asupra volanului şi a izbit maşina într-un copac de pe marginea drumului, autoturismul răsturnându-se pe cupolă. Abia s-a târât din maşină şi a fugit, lăsându-l încarcerat în maşină pe amicul său, aflat în stare gravă.

A fost găsit acasă, câteva ore mai târziu, testarea alcoolscopică evidenţiind o concentraţie de 0,45 ml/l alcool pur în aerul expirat. În urma analizei chimice a sângelui, a rezultat că "şoferul" avea o îmbibaţie alcoolică de 0.85 g/l, respectiv 0,75 g/l alcool pur în sânge pentru probele recoltate la cinci ore de la accident, respectiv şase ore.

De partea cealaltă, amicul abandonat în maşina răsturnată, Corneliu N., a ajuns în spital în stare foarte gravă, în comă profundă şi intubat, iar la câteva zile a murit, rănile suferite fiind multe prea grave pentru a-i da şansa supravieţuirii.

În timpul anchetei declanşate împotriva "şoferului", s-a aflat că tânărul a mai fost cercetat anul acesta tot pentru conducerea unui autovehicul neînmatriculat, şi fără permis de conducere. A fost unul dintre motivele care i-au convins pe judecători că tânărul trebuie arestat preventiv. De altfel, anchetatorii se pregătesc să ceară prelungirea acestei măsuri în următoarele zile.

Rudele lui Corneliu N., victima accidentului, s-au constituit părţi civile în procesul în care Cristian Florin B. va fi judecat pentru cele şase infracţiuni la regimul rutier. Urmează stabilirea unui prim termen de judecată.

Despre accident, Ştiri.Botoşani.Ro a scris şi aici:
Tânăr încarcerat, după un grav accident! Şoferul beat şi fără permis a fugit! FOTO 

 

Spune-ne opinia ta