Companii botoşănene în Top 500 Forbes!

Companii botoşănene în Top 500 Forbes!
O situaţie interesantă relevă revista Forbes, în Top 500, ediţia 2016, lansat recent, şi care diferă de Top 300 Capital, lansat săptămâna trecută.

Două companii botoşănene se află în Top 500: Elsaco, pe locul 100, şi Electroalfa Internaţional, pe locul 394.

Despre grupul Elsaco, editorii Forbes scriu că are o experienţă de peste 20 de ani şi este împărţit în mai multe domenii: termoenergetice, hidro-edilitare, software şi servicii utilităţi. Elsaco Electronic a realizat proiecte şi în Polonia, Rusia, Egipt, Qatar, Africa, Dubai sau Mauritius.

"În linii mari, în 2015 am finalizat două proiecte importante, din care am avut multe de învăţat, este vorba despre o nouă sursă de cogenerare de la CET Oradea şi instalaţia de desulfurare a gazelor de ardere de la CET 2 Iaşi", spune Valeriu Iftime.

La nivel de grup, Elsaco a încheiat anul 2015 cu o cifră de afaceri de 158 de milioane de euro şi un profit brut de 5,4 milioane de euro, ambele consemnând creşteri spectaculoase faţă de anul precedent. Grupul este deţinut de către Valeriu Iftime, cu 40% din acţiunile grupului, şi de Ovidiu Jitaru, Doru Popa şi Petru Parfenov, care deţin câte 20% fiecare.

"Suntem definiţi de dorinţa de a oferi soluţii de eficienţă energetică comunităţii în care trăim", declară pentru Forbes Valeriu Iftime.

Compania Electroalfa Internaţional, al cărei acţionar majoritar este Gheorghe Ciubotaru, ocupă locul 394 în topul companiilor. A încheiat anul 2015 cu o cifră de afaceri de 115 milioane de lei şi un profit net de 3 milioane de lei. Specializată în soluţii pentru energie electrică, după cum notează Forbes, compania are un număr de 246 de angajaţi şi totalizează capitaluri în valoare de 65 de milioane de lei.




Despre botoşăneniii din Top 300 Capital, citiţi aici:
Oameni de afaceri botoşăneni, în Top 300 Capital 2016! 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Rugăciune pentru cei bolnavi într-o parohie din Botoșani. ”Vă rog și pe dumneavoastră să pomeniți aceste nume” (Foto)

astăzi, 15:14
8

Credincioșii s-au rugat joi seara alături de preoți pentru cei bolnavi și neputincioși. Oameni care au mare nevoie de rugăciunea semenilor.Joi seara, 18 aprilie, cinci preoți au slujit Tain...

Luptătorii greco-romani de la LPS Botoșani, lideri incontestabili la nivel național! (foto)

astăzi, 14:49
21

În perioada 12 – 14 aprilie 2024, sportivii din cadrul secției de lupte a Liceului cu Program Sportiv (LPS) din Botoșani au participat la Finala Cupei României pentru categoria de ...

FC Hermannstadt - FC Botoşani, astăzi de la ora 17:30

astăzi, 14:03
76

FC Hermannstadt şi FC Botoşani se întâlnesc astăzi în etapa a cincea a play-out-ului Superligii.Vezi oferta Superbet pentru meciul cu Hermannstadt!Gazdele sunt lideri &i...