Șase alimente care previn accidentul vascular cerebral

În cadrul unei noi cercetări publicate în jurnalul Stroke, cercetătorii au analizat opt studii È™i au ajuns la concluzia că pentru fiecare 7 grame în plus de fibre pe zi, riscul de a suferi un accident vascular cerebral scade cu 7%. Acest lucru este valabil indiferent de tipul de AVC, ischemic sau hemoragic.

Potrivit recomandărilor, femeile au nevoie de 21-25 de grame de fibre pe zi, iar bărbații de 30-38 de grame, scrie www.doctorulzilei.ro.
 
Iată, deci cele șase alimente anti-accient vascular cerebral:

TărâÈ›e: acestea sunt unele dintre cele mai bogate alimente în fibre. Dacă presăraÈ›i doar 28 de grame de tărâÈ›e în bolul cu cereale sau în smoothie, veÈ›i adăuga 12 grame de fibre.

Fructe de pădure: fructele de pădure sunt surse importante de fibre. Zmeura conÈ›ine cele mai multe fibre, însă È™i murele, afinele È™i căpÈ™unile sunt alegeri bune.

Fasolea: indiferent de tipul ei, fasolea este bogată în fibre. Doar un sfert de ceaÈ™că de fasole conÈ›ine aproape 5 grame de fibre.

Ovăz: fulgii de ovăz au un conținut mare de fibre solubile și insolubile, o cană de fulgi de ovăz conține 4 grame de fibre.

Spanac: spanacul conține multe fibre, la fel ca toate legumele cu frunze de culoare verde inchis.

Migdale: migdalele, nucile alunele și semințele sunt, de asemenea, pline de fibre.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Obiecte tradiționale expuse de Muzeul de Istorie din Botoșani la o expoziție din Craiova! (foto)

astăzi, 15:51

Muzeul JudeÈ›ean de Istorie din BotoÈ™ani a participat la vernisajul expoziÈ›iei etnografice „Tehnici tradiÈ›ionale de realizare a scoarÈ›elor în România È™i Republica Moldova”...

Scandalagii amendați de jandarmi la Zilele Municipiului Dorohoi!

astăzi, 15:05

Vineri seară, pe timpul executării misiunii de asigurare a ordinii și siguranței publice la Zilele municipiului Dorohoi, jandarmii botoșăneni au acționat preponderent preventiv, pentru ca manif...

Zilele Municipiului Dorohoi: Andra a făcut show în prezența a sute de spectatori! (foto, video)

astăzi, 13:47

Startul evenimentelor a avut loc cu numeroase programe artistice susÈ›inute de grupuri vocale, tineri artiÈ™ti È™i soliÈ™ti vocali din oraÈ™, ce au încântat pe cei prezenÈ›i prin muzică È...