Săraci în acte, dar cu mașini în curte!

Săraci în acte, dar cu mașini în curte!
În acte figurau ca persoane nevoiașe, dar în realitate dețineau chiar și câte două autoturisme!

Este cazul mai multor botoșăneni care au încasat ajutoare sociale, dar în urma unui control al Agenției Județene pentru Plăți și Inspecție Socială (AJPIS) s-a descoperit că nu au dreptul de a fi sprijiniți financiar de stat.

Reprezentanţii AJPIS au solicitat de la Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatricularea Vehiculelor o situaţie pentru a vedea dacă beneficiarii de ajutor social deţin pe numele lor autoturisme. Persoanele care au fost prinse pe picior greșit vor trebui să restituie sumele încasate ilegal, la ora actuală calculându-se sumele ce le vor fi imputate.

“S-au făcut verificări la beneficiarii de venit minim garantat și alocații de susținere a familiei. S-au descoperit 23 de cazuri care dețineau bunuri, respectiv mașini, care determinau excluderea de la aceste ajutoare", a declarat Sebastian Tocariu, directorul AJPIS Botoșani.

Potrivit reglementărilor legislative, beneficiarii de ajutor social au voie să deţină un singur autoturism, dacă este mai vechi de zece ani, cu excepţia celor adaptate pentru persoanele cu handicap.

 

Spune-ne opinia ta