Săptămâna de Conştientizare a Creierului, la Fundaţia Estuar Botoşani

Săptămâna de Conştientizare a Creierului, o campanie globală pentru creşterea gradului de conştientizare publică despre progresul şi beneficiile privind cercetarea creierului, se va desfăşura în perioada 12 - 18 martie.

Fundaţia Estuar susţine Săptămâna de Conştientizare a Creierului, Brain Awareness Week (BAW), se arată într-un comunicat de presă al organizaţiei. Pe durata evenimentului vor avea loc numeroase activităţi de informare şi promovare în centrele sociale ale Fundaţiei Estuar din Bucureşti, Ploieşti, Giurgiu şi Cluj, precum şi în cadrul Filialei Botoşani.

Timp de o săptămână, în cele cinci oraşe în care este prezentă Fundaţia Estuar, vor avea loc campanii stradale de informare asupra problemelor de sănătate mintală, workshopuri despre activitatea creierului şi emoţiile, bolile psihice şi disfuncţionalităţi ale creierului, zilele porţilor deschise în centrele sociale, antrenamente cognitive şi exerciţii pentru creier, ateliere recreative şi proiecţii de filme documentar.

Evenimentele din cadrul Brain Awareness Week (BAW) sunt organizate în cadrul proiectului `Care este contribuţia ta la sănătatea mintală a semenului tău`, derulat de Fundaţia Estuar şi susţinut de Raiffeisen Bank şi The Dana Foundation.

Sănătatea mintală este acel echilibru emoţional care te ajută să treci peste problemele care pot apărea în viaţa ta, este capacitatea de a construi relaţii de afecţiune cu ceilalţi şi puterea de a cere ajutorul atunci când ai nevoie.

Datele oficiale arată că unul din trei oameni pot trăi tulburări mintale pe parcursul vieţii.

Boala psihică se situează la nivelul bolilor cardiovasculare şi are o incidenţă de trei ori mai mare decât cancerul. Mulţi dintre cei ale căror probleme sunt identificate primesc tratament de la medicul generalist; doar patru din zece persoane diagnosticate primesc tratament psihiatric.

Dintre cei diagnosticaţi cu probleme de sănătate mintală, 99 % continuă să trăiască în comunitate, restul necesitând internarea într-un spital. Cele mai frecvente probleme de sănătate mintală sunt depresia şi anxietatea, informeaza Agerpres.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

De ce renunță tinerii teologi la preoție? Preot din Botoșani: ”Prima dată am crezut că glumește”

astăzi, 12:16

Conform unor studii recente, un număr mare de preoți renunță în fiecare an la preoție. Informația este confirmată de un preot botoșănean. Mai exact, părintele Teodor Ciurariu, de la...

Doi morți și 14 răniți în urma unui atac rusesc cu drone și rachete asupra orașului Cernăuți! (Foto)

astăzi, 10:37

Noaptea trecută, regiunea Cernăuți au fost ținta unui atac rusesc cu drone „Shahed” și rachete. Potrivit guvernatorului Administrației Militare Regionale Cernăuți, Ruslan Zaparaniu...

Iftime, ”verificat” și la avere înaintea Congresului PNL de astăzi!

astăzi, 09:42

La Congresul PNL de astăzi, 9 nume concurează pe 4 locuri. Pentru funcția de prim-vicepreședinte se înfruntă liberali, unii veniți din modul privat, care au afaceri serioase și patrimonii...