Săptămâna aceasta se încheie prima etapă a recensământului

Săptămâna aceasta se încheie prima etapă a recensământului

Săptămâna aceasta se încheie prima etapă a recensământului populaţiei şi locuinţelor din România în care cei care doresc se pot autorecenza online sau asistaţi în centre speciale.

Potrivit datelor oficiale, până acum au fost completate aproximativ 7,5 milioane de chestionare. Luni va începe următoarea etapă care constă în colectarea de date prin interviuri faţă în faţă.

Populaţia din mediul rural este mai decisă să completeze formularele, deşi nu întotdeauna tehnologia este şi prezentă acolo.

Cu privire la ponderea ruralului în cota de autorecenzare, într-adevăr există o opinie foarte favorabilă şi aici aş da ca explicaţie sprijinul pe care l-au obţinut cetăţenii din mediul rural din partea persoanelor care au asistat acest proces şi de ce nu, autorităţile locale au sprijinit foarte mult această acţiune în majoritatea judeţelor”, a spus preşedintele INS, Tudorel Andrei, conform Rador.

Acesta a subliniat că procesul este sută la sută sigur, din punct de vedere al protecţiei datelor personale, formularul online fiind criptat. 20 de mii de recenzori sunt pregătiţi să iasă pe teren din data de 16 mai pentru a strânge datele, fiecare având la dispoziţie o tabletă pentru completarea chestionarelor. Cine se autorecenzează până duminică primeşte o zi liberă de la serviciu, iar cei care refuză să participe la recensământ riscă amenzi de până la trei mii de lei. Recenzarea la domiciliu va dura până pe 17 iulie. 

(editor: R.A.)

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Arbitri și observatori botoșăneni prezenți la turneul de fotbal in memoriam Gheorghe Ștefanovici

Luni, 4 Iulie 2022
71

Arbitrii suceveni l-au comemorat duminică pe fostul lor coleg Gheorghe Ștefanovici, în cadrul celei de-a XI-a ediții a memorialului care-i poartă numele. Ca de obicei, capul de afiș al acț...

Bărbat condamnat și încarcerat în Botoșani pentru tentativă de viol

Luni, 4 Iulie 2022
188

Un tânăr în vârstă de 33 de ani, din Gura Humorului, a ajuns, vineri seară, la Penitenciarul Botoșani, având de executat o pedeapsă de 2 ani și 6 luni de închisoare...

Botoșănean implicat într-un accident soldat cu trei victime, în apropiere de Vatra Dornei

Luni, 4 Iulie 2022
272

Trei oameni au fost răniți după un accident rutier petrecut sâmbătă după-amiază pe DN 17, în condiții de ploaie torențială, în zona limitei dintre județele Suceava și Bis...