Sanctiuni dure pentru elevii chiulangii!

Sanctiuni dure pentru elevii chiulangii!
Inspectoratul Scolar Judetean a cerut directorilor unitatilor scolare sa ia masuri drastice in cazul elevilor care inregistreza absente nemotivat.

Daniel Botezatu, inspector general adjunct in cadrul ISJ, a declarat in cadrul sedintei de Colegiu Prefectural ca la Botosani situatia in ceea ce priveste numarul absentelor nu este una ingrijoratoare, insa pentru a preintampina ca pe viitor un astfel de fenomen sa ia amploare, trebuie luate masuri radicale.

“Numarul cel mai mare de absente este inregistrat in randul elevilor de liceu, pe masura ce inaintam pe finalul anilor de liceu, numarul absentelor creste desi, paradoxal, ar trebui sa descreasca pentru ca un elev de clasa a XI-a si a XII-a ar trebui sa aiba cu totul alte preocupari, cu privire la cariera sa, decat de a fugi de la ore, preferand alte refugii. La nivelul lunii octombrie, numarul maxim de absente, pe licean, a fost de 3,2 absente pe luna. Cifra nu este ingrijoratoare. Asta nu inseamna ca nu ne putem astepta in perioada urmatoare ca numarul de absnte sa creasca. La nivelul unitatilor de invatamant am cerut sa aplice regulamentul asa cum nu a mai fost aplicat pana acum, cu atentionarea parintilor, cu exmatriculari in cazul elevilor de clasa a XI-a si a XII, astfel incat sa incercam sa combatem acest fenomen negativ, iar parintii sa fie chemati la scoala la zece absente nemotivate", a spus Daniel Botezatu, inspector general adjunct in cadrul ISJ.

Totodata, reprezentantii ISJ au solicitat organelor competente sa verifice modul de eliberare a certificatelor medicale atat in cazul elevilor, cat si al profesorilor, Daniel Botezatu prezentand in cadrul sedintei de Colegiu Prefectural cazul profesorului de informatica de la Stefanesti.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Botoșăneanul care se dădea polițist număra ”mita” la vedere și îi garanta proxenetului: ”Procurorul îi șmecher! Clasare!”

astăzi, 18:00
176

Falsul polițist din Botoșani a pretins 23.000 de euro de la un proxenet ca să-i pună o vorbă bună la un așa-zis ”procuror” care ar fi instrumentat dosarul în care era acuzat d...

Campionat național cu 16 medalii obținute de sportivii din Botoșani!

astăzi, 16:43
140

În perioada 19-20 aprilie 2024, sportivii legitimați la secția de Taekwondo WT a Clubului Sportiv Botoșani, precum și cei ai Asociației Brilliant Taekwondo Sporting Club, au participat, &ic...

Au plecat la Dorohoi, iar în urma lor a urmat dezastrul: Blocul evacuat, bunuri distruse, mii de lei topiți!

astăzi, 15:49
1132

Printr-un apel la 112, pompierii au fost anunțați că iese fum de pe geamurile unui apartament. Se pare că proprietarii au plecat până în municipiul Dorohoi, județul Botoșani, iar &i...